Torrt hår

Hej Sandra, 

Jag upptäckte precis din hemsida och skulle verkligen behöva lite råd om hårprodukter från en kunnig och erfaren frisör, så jag slänger iväg en fråga till dig som jag hoppas att du kan svara på!
Det är nämligen så att jag har självlockigt, väldigt torrt hår, då menar jag väldigt torrt. Det ser i princip ut som stålull. Sedan ett tag tillbaka så har jag börjat undvika sulfater och silikoner i hårprodukter, detta efter att jag läst mycket information om att det inte är nyttigt för håret. Just nu använder jag Body Shops hårvårdsserie ”Rainforest Moisture” (schampo, balsam och inpackning). Jag vet dock inte riktigt om jag känner någon större skillnad på mitt hår, jag tycker att det är sig likt, ingen förändring. Nu skulle jag vilja be dig om tips på hårprodukter som du tror skulle hjälpa mitt extremt torra hår, utan sulfater och silikoner. Du får gärna ge mig tips på någon leave-in-produkt också!
En annan fråga också: Ska man ha i balsam eller inpackning först, efter att ha schamponerat håret?
Med vänliga hälsningar,
Victoria

 

Hej Victoria!

Jag har själv använt Rainforest Moisture och tycker det är en bra serie. Nu har jag inte lika torrt och lockigt hår som du men jag tycker du ska ge det ett tag. När man slutar använda silikoner i håret så brukar det först kännas torrt eftersom du är van med känslan från silikon.
Jag tycker du ska prova en hårolja till håret. Du kan t ex prova olivolja eller kokosolja från skafferiet. Jag har provat jojoba olja i mitt hår och det funkar bra tycker jag. Kolla gärna in bodystore.com dom har lite olika ekologiska oljor både för hår och hud. Oljan kan du använda i blött hår och upprepa om det behövs i torrt hår.
Först lägger man i inpackning och sedan balsam.
Lycka till!


3 thoughts on “Torrt hår

  1. Sanna har tanker jag inte alls pa sa jag tycker det ar jattebra med sanna har artiklar! Jag har undvikit siliconer och mineraloljor sedan ungefar ett ar tillbaka da jag hittade lockig.se Borjade med balsam-metoden men kom fram till att mitt har fungerar bast om jag tvattar med ett milt schampo eller agg..Tycker att det kanns bra att veta iaf lite om vad man stoppar i haret och har pa huden.

  2. Hej!
    Jag har självlockigt hår och jag älskar mina lockar! Undrar om Redkens serie curvaceous kan hjälpa mig att framhäva mitt självfall ytterligare? Vet du något om dessa produkter? Är de bra? Har normal-tjockt hår.

    • Hej Pia! Ja Curvaceous är en jättebra serie. Hur mycket den kommer hjälpa dina lockar är svårt att säga men den är anpassad just för att den inte ska tynga håret och med det hjälpa lockarna att få lite studs. En produkt som är väldigt bra annars är Ringlet 07 från Redken. Det är en stylingprodukt som hjälper upp lockarna. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.