Läsarfråga,Tips för frissigt hår

41vm5ssx5tl-2

Hej Sandra!

Jag har precis börjat läsa din blogg, väldigt bra trots att du inte verkar uppdatera lika ofta längre :)

Jag tänkte höra med dig om du kan ge mig något tips på en bra serie för mitt hår. Jag har väldigt torrt o frissigt hår. Det spelar ingen roll hur mycket jag klipper mig det är ändå så frissigt o ser slitet ut. Nu har jag en serie för torrt hår från Lòreal men tycker inte den hjälper så mycket.. 

Hej Maria!

Tack vad kul att du hittat hit! Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera senaste tiden men nu har jag fått lite mer energi så jag ska försöka vara lite mer kontinuerlig :)

Jag får många frågor om torrt och frissigt hår och vad man kan göra åt det. Frissiga hår behöver något fett för att det frissiga ska lägga sig, det räcker oftast inte att man använder produkter för torrt hår utan de behöver vara lite tyngre. Davines har en serie mot just friss som jag älskar! Den heter Love Smoothing och ger fin glans, mjukt återfuktat hår utan att göra det fett eller tynga för mycket. Passar framförallt till lite grövre hår men funkar även på tunna fina hår men man förlorar lite av volymen. Du hittar Davines produkter hos frisörer eller t ex här.

Lycka till!

 

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar

5 thoughts on “Läsarfråga,Tips för frissigt hår

  1. Jag har torra toppar men fet hårbotten. Äter bra osv. Har försökt avvänja från tvätt i snart ett års tid men det ger ingen skillnad. Vill gärna ha ekoprodukter eller produkter utan starka sulfater och tensider. Vad tycker du passar? Försöker hitta produkter som ger massvis med fult… men tycker dom oftast packar i massa silikoner vilket ger fett ist!!!

    • Hej! Jag tycker du ska prova ett schampo för fett hår, Davines har ett riktigt bra. Sen kör du återfuktande balsam på längderna. Kolla gärna in Davines de försöker använda mycket naturliga ämnen och deras schampo mot fett hår hjälper verkligen! Lycka till!

  2. Följdfråga i så fall! :) Vad är det för skillnad mellan dyrare schampon och balsam (Davines, Perfect Hair Day, Kenra etc) och billigare som man hittar i matbutiken? Mer forskning bakom produkten? Dyrare ingredienser? Skulle vara kul att få veta. :)

    • Bra fråga :). Dels är de mer koncentrerade alltså de innehåller mindre vatten, de använder sig oftare av dyrare ingredienser oc många märken tar ett stort ansvar för att bidra till en bättre miljö som t ex Davines. Men det finns dåliga dyra produkter precis som det finns några prisvärda bra. Det är en djungel och man får läsa på lite och känna vad som är viktigt :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.