Sommar

Som ni märker är det glest mellan inläggen nu. Men jag svarar fortfarande på era frågor så fort jag har lite tid över. Försök gärna att ställa lite kortare frågor och lämna de som en kommentar så får ni snabbare svar eftersom jag då kan svara i mobilen.

Hoppas ni har det skönt och njuter av sommaren!

16 thoughts on “Sommar

 1. Hej,
  jag har strävat efter rött, ”ginger” eller nästan orange-aktigt hår. Efter att det blev lite fel och främst brunt bytte jag frisör. Då blekte de håret så att det blev väldigt blondt (är mörkblond naturligt) och satte i en toning som var väldigt orange till en början men sedan la den sig och blev ungefär såhär – http://weheartit.com/entry/33407698. Nu har dock toningen gått ut och kvar är det blonda med början på en mörkare utväxt. Jag skulle vilja ha tillbaka nyansen som på bilden men vill göra det själv, och kunna fortsätta färga själv för ekonomins skull. Frågan är – vågar man det med röda nyanser? Bör jag testa en toning först? Vilka märken är pålitliga och hur vet jag vilken nyans som blir bäst? Tacksam för svar!

  • Ja jag tycker du kan prova att färga själv hemma. Jag skulle rekommendera att du gör en toning på längderna och ev en färg i botten om det är mycket utväxt. Sedan kan du använda revlon nutri color creme som är en färginpackning för att bättra på färgen.

   Lycka till!

 2. hej, det här en väldigt svår fråga som du kanske inte har något svar på men vet du vilket hårfärgningsmedel som skulle passa till löshåret #p2/6 clip on frrån rapunzel of sweden?

  • Hej Ronja! Det beror ju helt på vilken färg du vill få. Men det rekommenderas inte att man färgar löshåret eftersom det kan bli ojämnt och färgen kan bli väldigt annorlunda en på riktigt hår.

 3. Hur kan man göra så ett ansikte ser mindre ut med smink?
  Använda nån sorts skugga där man vill att det ska se mindre ut, eller?

  Isåfall vilken skugga rekommenderar du som finns att köpa på ELF (eyes lips face),
  en färg som passar på de flesta.. (Jag är GANSKA blek)

 4. Hej! Jag är jätteblond och skulle gärna vilja ha beiga slingor i håret men min frisör säger att man måste först lägga i röda pigment i slingorna och sen lägga färg för att det inte ska slå över i grått och det låter på henne som att det är väldigt knepigt. Jag har hört att det ska finnas nån färg som man kan använda så att man inte behöver förpigmentera men minns inte alls vad det var för färg. Kan du hjälpa mig?

  • Hej! Ja det stämmer att man måste ha lite varma pigment i för att få en beige ton på slingor i blekt hår. Men det är absolut inte krångligt och man behöver inte förpigmentera!

 5. Hej! jag behöver hjälp. jag gjorde dip dye hos frisör för en vecka sedan, i lila(????) fråga inte varför.. jag är väldigt blond sedan innan och mina toppar är rätt slitna. iallafall, nu ångrar jag att jg hjorde dip dyen och vill färga tillbaka. är det ens värt att prova det själv? jag har alltid slingat mitt hår själv och det har aldrig varit några konstigheter. men vågar jag testa att färga från rätt mörk lila till blond?

  • Hej Isabell!

   Det kan vara svårt att göra själv och jag rekommenderar det inte. Det bästa är om du kan vä.nta lite och låta så mycket som möjligt tvättas ur självt. Sedan kan du gå till en frisör som kan göra en snabb blondor tvätt och få bort det sista. Lycka till :)

 6. Hej!
  Jag har en fråga och skulle gärna vilja ha ett svar. Jag har brunt färgat hår, det är ganska solblekt nu. Men jag vill bli lite halvblond igen, eller lite olika toner. Lite ljusbrunt och lite blond, ungefär som kim kardashian hade det för länge sen (när hon var ljusbrun/blond). Jag undrar bara om jag går till frisören och visar en bild, kan dom fixa det på ett besök och att det inte blir några konstiga nyanser. Som sagt jag har ett brunt solblekt hår just nu. Kram

 7. Hej!
  Jag har svart överhår och ljusbrunt underhår, men till hösten vill jag ha det hela mörkbrunt. Jag har övervägt att köra en balsamutblandad-avfärgning på det svarta och sen lägga en ljusbrun toning och ett tag därefter en mörkbrun intensivtoning i håret. Skulle det funka bra?
  Skulle jag då därefter kunna behålla det bruna med användning av färgbomb(revlon inpackningen)?
  Och till sist….
  Har du några tips på hur man kan bleka det svarta ”naturligt”? Nu på sommaren ligger jag mycket ute i solen men det verkar inte fungera så bra :(

  Tack så mycket på förhand :D Underbar blogg!

  • Hej! Jag förstår inte riktigt blandningen med balsam men om det funkat för dig förut kör på det. Annars så räcker det att blanda ut den med vatten. Det borde räcka om du bara avfärgar det snabbt och sedan lägger en mörkbrun ton i hela håret. Ja Revlons färginpackningar fungerar väldigt bra för att behålla den bruna tonen. Tyvärr så är det nästan omöjligt att bleka svarthår i solen. Det är bara avfärgning eller blekning som kan ljusa upp.

   Vad kul att du gillar min blogg :)
   Lycka till nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.