Maxa dina fransar

860ba09d66b726a2a10b64e3985afa6a
Långa snygga fransar är någonting som de flesta drömmer om tror jag! Här kommer en guide hur du maxar dina fransar!

1.  Fransmarkering

Du målar med en cake eyeliner, svart skugga  eller blöt svart skugga allra längst in vid fransarna. Du sick sackar in med hjälp av en snedskuren pensel. Det krävs lite övning men resultat blir superfint, speciellt om du har ljusa fransar. Man målar liksom enda in, där man inte kommer intill med maskarna och där det kan bli som en ljuskant om man lägger eyeliner. 

2. Böj fransarna

Att använda en ögonfransböjare är underskattad den kan göra underverk på dina fransar. Framförallt om dom är raka eller pekar nedåt.

3. Trebens fransar

För att få långa snygga fransar är det ibland ett måste att fuska. Satsa på lösa fransar så kallade trebens fransar det ser mest naturligt ut. Du kan sätta bara några stycken längs ut eller sätta tätt över hela fransraden. Här krävs också tålamod, en pincett och ett bra lim. 

Fransar från Ardell 69 kr här

209-290_1Bästa franslimmet som håller hela dagen, även för tårar 99 kr här

4. Mascara

Det finns tusen olika mascaror ute på marknaden att välja på. Men trots att alla lovar underverk så är det din teknik som är viktigast. Sick sacka ordentligt fram och tillbaka med mascaran så du verkligen får den på hela fransarna. Tryck fingret eller en svamp mot ögonlocket och jobba upp fransarna mot fingret/svampen. Ett tips är att använda vattenfastmascara, det gör att fransarna håller sig böjda och på plats hela dagen.

208437-0426_1Min favorit mascara från L`oreal 119 kr här

 

5. Volym

För maximalt med volym prova att måla ett lager mascara, pudra och  måla ett lager till.

6 thoughts on “Maxa dina fransar

  1. Hej!

    Jag har en fråga angående hårfärg. Jag har skickat en bild på min nuvarande hårfärg samt min naturliga hårfärg till din mail (rubriken är ”hårfärger”). Jag skulle vilja färga så jag får en färg som är så nära min naturliga hårfärg som möjligt. Min nuvarande är mörkbrun med röda inslag (en fyra) och min naturliga är en något ljusare brun (typ en femma eller sexa) som är mer askig och kall.

    Jag tänkte höra bästa sättet att gå tillväga på. Kan jag avfärga med t.ex. Color B4 och sen lägga på en askig mörkblond färg? Eller ska jag göra ljusa slingor i omgångar som jag lägger på en kall brun färg på? Vad är mest skonsamt för håret? Color B4 ska ju tydligen vara rätt skonsam har jag hört.

    • Jag skulle inte rekommendera att du gör det själv, det är mycket bättre att du går till en frisör. Då blir det skonsammast och bästa resultat, tyvärr kan man förstöra håret väldigt mycket genom att avfärga/bleka så det ska man helst undvika att göra själv. Lycka till!

  2. Hej, jag ska snart på bal och jag undrar om du kan ge förslag på frisyrer man kan ha om man har ombre? :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.