Läsarfråga, Varma eller kalla färger?

72c73d5d2ab9f4a295b40cf16b66f8fd
Jag har en fråga till dig som jag hoppas du kan svara på :-). Jag tycker själv att jag passar bra i varma färger. Alltså jag har nästan alltid persikofärgat rouge och bruna/guldiga ögonskuggor och mitt hår går åt det varma. Sen var jag hos makeupstore o sminkade mig o då sa hon att jag ska ha kalla färger typ grått och silver när jag sminkar mig. Hon la även ett kallt rosa rouge. Jag kände mig som en clown efteråt kändes inte alls bra. Vad tycker du?  Ska man lyssna på expert råd eller ska jag lita på mig själv? Jag har kalla blå ögon och blont hår (varmt honungsblont).

Hälsningar Karin

Hej Karin!

Det är alltid svårt när någon annan sminkar en och lägger på färger som man aldrig skulle ha annars. Jag tror att man ska framförallt lita på sig själv och sen ta vissa råd med en nypa salt. Hör med olika makeupartister, frisörer och kompisar så får du någonting att jämföra med. Ibland behöver man höra lite tips från andra så man inte fastnar i det man alltid har. Men jag tycker framförallt du ska testa själv, en sminkning behöver ju inte gå helt i kalla färger eller varma snyggast blir det om man blandar. Dina blå ögon framhäver du bäst med en varmt ögonskugga men det kan vara väldigt fint att kombinera med ett rosa kallt rouge och en kall rosa nyans på läpparna.

Att du kände dig som en clown kanske var för att det blev för mycket smink? Så prova dig fram helt enkelt och var inte rädd för att testa något nytt :-)

 

 

 NYX Eyeshadow Champagne / NYX Loose Pearl Eyeshadow Sky Pink/ IsaDora Perfect Moisture Lipstick 168 / Flipstick/ Powder BlushSensai /Cheek Blush – CH03 Usukurenai 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.