Läsarfråga, mitt hår går av

Redken Extreme Strength Builder Plus / Redken Extreme Duo / Redken Extreme CAT Treatment

Hej! Tack för en super bra blogg! Jag bleker mitt hår hemma ca va 5.e vecka och nu börjar det går av!! Hjälp vad ska jag göra? Mitt hår är typ till axlarna o jag vill egentligen ha längre hår. Finns det några tips vad jag ska göra? Vill ju ha långt blont hår :-(.

Hej!

Tack, kul att du tycker det. Blekning sliter väldigt mycket på håret och var 5.e vecka är ju väldigt tätt mellan blekningarna. Jag skulle först o främst rekommendera att du funderar på att gå åt en mer naturlig blond färg så att du inte behöver färga det så ofta, bleker man hela håret så ofta är det i princip omöjligt att få långt hår om man inte har extremt tåligt hår.

Sen är det väldigt viktigt att du satsar på bra produkter till ditt hår om du vill ha det långt och reparera så mycket som möjligt av dina längder som blitt skadade. Det som är så slitet att det går av helt behöver du klippa bort det blir tyvärr svårt att rädda.

Jag skulle rekommendera dig Redkens Extreme serie, den går in på djupet stärker håret och reparerar det som blivit skadat.

Jag tycker du ska investera i hela serien, schampo, balsam och inpackning. Sen har de en produkt som heter Cat i samma serie, det är verkligen en super produkt som bygger upp håret och räddar extremt slitna hår som man annars måste klippa av. Du kan läsa mer om den här. Det kan ta någon månad innan du märker några resultat men ge inte upp jag lovar att ditt hår kommer må så mycket bättre.

Hoppas du fick svar på dina frågor :-)

2 thoughts on “Läsarfråga, mitt hår går av

 1. Hejsan!

  Jag är lite förvirrad angående passande inpackningar för mitt hår & lite om innehåll..
  Jag har testat otroligt många bra produkter under flera års tid & upplevt vissa bättre än andra. Jag har sedan stött på det här med balsammetoden och börjat prova det ett tag nu. Mitt hår mår bra av det känns det som, men har även hört att det kan vara viktigt med shampoo-använding… vet inte.
  Har fint & tunt hår som dels är slitet sen en tid tillbaka men mest otroligt torrt. Jag använder även håroljor emellanåt, det är ju verkligen bra!

  Men min fråga till dig nu är:

  Om jag vill ha en ekologisk inpackning utan:
  Sulfater (SLS/SLES)
  Silikoner (Slutar oftast på -cone, -xane eller heter något med silikon.)
  Mineraloljor (Tex paraffin, petrolatum, vaselin.)
  Uttorkande alkoholer (Tex alcohol denat. Vissa hår klarar av en del.)
  Vilka är bra alternativ? Vill ha en riktigt åter-fuktande hår inpackning.
  Två jag funderat på är:
  (Kérastase Nutritive Masque Nutri-Thermique?
  Björn Axén Certified Organic Sensitive Scalp Deep Conditioner?)
  Väldigt tacksam för ditt svar!

  Kram Frida

  • Hej Frida, jag är inge expert på balsammetoden och vilka produkter som är säkra. De enda inpackningarna jag vet är godkända och är bra är Davines conditioner med färg. Så har du blekt eller färgat hår och vill passa på att underhålla färgen är ju de perfekta. De två du nämnde har jag ingen aning om de är bra eller godkända enligt balsammetoden tyvärr.

   Du kan kolla in Alma of Sweden om du vill ha säkra produkter enligt balsammetoden men av de jag har testat har jag tyvärr inte hittat någon bra.

   Lycka till1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.