Maxa din ögonfärg

23dcc69ecc97bd7e14ffa0b9d799bc89
Bild härifrån

Det har eftersökts lite tips på hur man framhäver sin ögonfärg till max, så jag har sammanställt en lite guide till er!

Man kan trolla otroligt mycket med färg och  ögonskuggan kan få ögonfärgen att förstärkas eller mattas ner om man har fel färg. Här kommer en guide på vilka ögonskuggor du ska använda om du vill maxa din ögonfärg.

Bruna ögon med gult i, lila är kontrast färgen till gult. Så om du vill få fram det guldbruna i dina bruna ögon är lila en bra färg. Snyggast är en kall grå/lila skugga.

Bruna ögon med rött i, grönt är kontrast färgen till rött. Så för att maxa din ögonfärg använd helst en skugga med grönt i. Ju starkare grön den är ju mer framhävs dina ögon.

Blå ögon, orange är kontrast färgen till  blått. Vill du inte ha stark orange kan du använda dig av t ex koppar, bronze.

Gröna ögon, rött är kontrast färgen till grönt. Rött kan vara lite svår buret så en brunröd skugga kan vara att föredra. Om man vill framhäva det gula i ögonen kan man använda en lila skugga och om man vill få dom mer åt det blå hållet kan man använda orange skugga.

Mörka ögon, kontrasten till mörkt är ljust. Så om man har mörka ögon och vill få dom ännu mörkare är det jättefint med ljusa pastelliga skuggor.

Självklart är det här är ingenting som man måste följa men det kan vara kul att veta när man väljer färg på ögonskuggor. Självklart kan man ha vad man känner för! Alla skuggorna kommer från Makeupstudions märke Färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.