12 thoughts on “Lila tonad sotning

 1. Hej! Tack för en jättefin blogg med massor av härlig inspiration!
  Jag skulle gärna vilja ha lite råd angående färginpackning. Jag har naturligt mörkblont hår med varma ljusa skiftningar, solblekt (samt lite gamla slingor i topparna), och då detta är min naturliga hårfärg som jag trivs i så vet jag att jag kommer ångra mig om jag gör någon permanent förändring som exempelvis permanent färg. Mitt hår är lockigt och slits väldigt lätt, vilket är ytterligare en anledning till att jag inte vill färga det permanent, och även om toning är mer skonsamt så biter det precis som permanent färg på mitt känsliga hår (har testat mörk toning förut, och det tog flera år innan min naturliga färg var tillbaka – vill inte gå igenom den processen igen).
  MEN, jag är så o.e.r.h.ö.r.t sugen på en guldbrun/kastanjefärgad ton med varma skiftningar i mitt hår nu till hösten, och undrar därför om detta är möjligt att åstadkomma med en färginpackning? Skulle en mellanbrun färginpackning bli missfärgad i mitt hår, då jag är väldigt ljus i topparna? Om jag lägger i en mellanbrun inpackning, skulle mitt hår helt säkert återgå till dess ljusa färg efter en tid, eller finns det en risk att håret blir permanent mörkare om man exempelvis har i inpackningen för länge/använder den ofta?
  Jag skulle bli oerhört tacksam för lite rådgivning och kanske någon rekommendation på en guldbrun inpackning om det finns någon som skulle passa!
  Med vänliga hälsningar, Frida

   • Den slår tyvärr åt rosa så den skulle jag inte rekommendera, ingen av Revlons skulle jag rekommendera dig utan jag tror Davines eller en ljusare toning skulle passa dig bättre :)

  • Hej Frida! Vad roligt att du gillar min blogg :). En färginpackning fungerar lite som en toning men den tar ingenting på naturligt hår. Jag tror att dina gamla slingor kommer dra åt sig ordentligt och tyvärr kommer det precis som toningen inte tvättas ur utan sitta kvar som en färg. Vill du göra någonting som ger lite förändring men ändå tvättas ur så skulle jag rekommendera att bara göra någon liten färgförändring, t ex en varmare mörkblond ton t ex. Wella color fresh har en toning som heter 8/0 den skulle ge en lite förändring, eller Davines färginpackning chocolate den ger en guldig väldigt ljusbrun ton åt håret om du använder den ca 5 min. Använder du färginpackningar flera gånger i veckan sätter sig pigmenten ordentligt i håret så vill du att det ska tvättas ur ska du vara försiktigt samma sak att du inte ska ha den förlägne.

   Hoppas det gav dig lite tips!

 2. Hej! Jag är så nyfiken på vad du som frisör tycker om blondinbellas produkter LCC? Typ schampo/balsam? Är det något att köpa eller vad anser du? :)

  • Hej Sophie! Jag har faktiskt inte provat dem men är väldigt sugen på att göra det! På Isabella låter det ju som att de gör under för håret så det skulle vara kul att se om det stämmer. Håll utkik i bloggen så kanske det kommer en recension snart :)

 3. Hej!
  Jag tappar otroligt mycket hår. Runt pannan har jag jättemycket bebishår och kan inte längre ha håret uppsatt eftersom det ser ut som att jag har högt hårfäste och är flintis/babyhår men det är ju håret som gått av från rot antar jag och håller på att växa ut igen.
  Jag gnuggar aldrig håret i handduken, borstar bara torrt hår, tvättar var 2-3 dag, värmeskydd, färgar håret ca 2ggr/år. Har bytt p-piller för en biverkning av de jag hade var just håravfall. Nu har jag beställt schampo och balsam från redken extreme. Kan det hjälpa? Har du fler tips? :)

  • Hej Sara! Det låter ju som att du tappat hår av p-pillerna och nu är det på väg tillbaka. Tyvärr är det inte så mycket annat än att vänta du kan göra. Extreme produkterna bygger ju upp skadat hår och hindrar att det går av om det t ex är förstört genom blekning men hjälper inte håret att växa snabbare eller hjälper hår som ramlat från roten. Men det är väldigt bra produkter så du kommer få en finare kvalité på håret.
   Hoppas det gav dig svar!

 4. Hej!
  Jag är mörkblond med ljusa slingor naturligt men
  är väldigt sugen på rött hår, typ mörkrött.
  Jag är väldigt osäker på hur jag ska göra, vill helst inte
  färga eftersom det sliter/ blir utväxt, och vill inte ha
  en toning som räcker allt för länge ifall det inte skulle passa.
  Har du några tips?
  :)

  • Hej Lovisa! Tyvärr sätter sig ju alla toningar och även färginpackningar ordentligt så det blir utväxt och färgen tvättas inte helt ur. Du får helt enkelt bestämma dig att köra helt eller så väntar du ett tag till och funderar på om det verkligen är rött du vill ha. Du kanske kan testa en peruk bara för att få känslan hur det känns? Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.