Läsarfråga, ute med färg

Hej Sandra!

Tack för en riktigt bra blogg! Jag har fått mycket inspiration här :). Nu till min fråga, jag har just nu mörkblont typ råttfärgat skulle jag gissa jag har lite gamla slingor i så det är lite ljusare på längderna. Jag är väldigt sugen på att färga det i någon cool färg typ grönt, rosa eller lila.. Är det helt ute? Det känns som det varit inne länge men det är ju fortfarande många som har så. Hur ska jag gå tillväga? Jag antar att jag måste gå till en frisör men hur går det till där? Måste det blekas o sen färgas? Hur länge håller det? Om jag färgar det t ex lila o sen skulle vilja testa grönt hur gör jag då? Många frågor men jag hoppas du kan ge mig lite tips :)

Hej Alma!

Jag skulle säga att trenden med färg håller i sig. Det är ju fortfarande många kändisar som färgar håret i olika starka färger eller pastellfärger t ex Molly Sandén har ju färgat håret i en snygg lila färg.

Hur man ska gå tillväga beror lite på vilken färg du vill ha, vill du ha t ex en ombré variant är det lite lättare en om du vill ha en ljusare färg från rot till topp. Men det behöver förmodligen blekas upp ganska mycket för att sedan färgas in. Hur länge färgen sitter är väldigt olika från hår till hår, men tyvärr brukar det tvättas ur ganska fort. Du behöver alltså själv använda en toning, färginpackning eller liknande hemma för att bättra på färgen kanske en gång i veckan. Vill du sedan byta ton kan du låta håret tvättas ur så mycket som möjligt och sedan lägga en toning eller färginpacning i den tonen du vill ha. Det beror ju lite på vilka färgen du väljer hur enkelt det är att växla mellan rosa o lila är det ganska enkelt att växla färg men om du t ex vill gå från lila till grönt eller tvärtom behöver du kanske gå till en frisör för att bleka bort den gamla färgen först. Du kan också testa en Color bug eller liknande för att testa lite olika färger och se vad u trivs bäst i, de tvättas ur direkt och fungerar på mörkare hår också.

Här nedan kommer lite inspiration och tips på produkter, hoppas det gav svar på dina frågor :)

40c2c97d995f0f3a6e1135f467081d3d 7ff69a736c12c8f9c810c8b49ae27e09 9b54991b67769e110f8f728e36e5e3c4 02a00ecf02c7589fbc518072e5add7de d0bf644b861fbb2040786a56bf46bc60 7ac51332ae6ffc94a441705c67236b96 56db2a400d20e2cb80f277a2354b823a

Bilder från Pinterest

Tips på färginpackningar och color bugs:

L’Oréal Professionnel Hair Chalk / Kevin Murphy Color.Bug.Neon.Yellow / Kevin Murphy Color.Bug.Pink / Kevin Murphy Color.Bug.Purple / Revlon Professional Nutri Color Creme 200 Burgundy Violet (250ml) / Revlon Professional Nutri Color Creme Turquoise (100ml) / Revlon Professional Nutri Color Creme Pink 005 (100ml) / Revlon Professional Nutri Color Creme Lavender 002 (100ml)

Tips på färg/toningar:

1549-100-0026_1

Directions Apple Green

1549-100-0022_1

Directions Violet

 

 

10 thoughts on “Läsarfråga, ute med färg

 1. Hej! Tack för en superbra blogg. Jag har ett problem och det är att mitt hår blir superfort fett. Redan dagen efter jag tvättat det. Jag har testat många olika schampon och balsam (just nu använder jag från Maria Nila) men ingenting hjälper. Vad kan det bero på? Tacksam för svar.

  • Hej Alva! Svårt att svara på utan att ha sett och känt på ditt hår. Det bästa schampot mot fett hår tycker jag är Davines Rebalancing Shampoo testa gärna det om du inte gjort det. Prova gärna något torrschampo också för att klara dig till varannan dag, förhoppningsvis är det bara någon tillfällig rubbning i talgproduktionen och ditt hår blir kanske bättre om några veckor! Att tvätta håret varje dag kan vara jobbigt speciellt om man har långt hår, se till att du har ett bra balsam och gör inpackningar så att längderna inte blir uttorkade. Lycka till!

 2. hej!!
  Jag känner att jag måste få din hjälp!
  Jag var hos frissan och färgade en ombre. I helhet blev det bra, men på vissa ställen blev håret så blekt/ljust att det har blivit typ grått. Jag har tvättat och testat med färginpackning för dämpa det gråa/silvriga. Men det dämpas inte. Hur ska jag göra?? Jag tror det har blivit så blekt att det näästan blivit vitt isåfall? Jag ör vääldigt mörkt i mitt egna annars.

  Hoppas du kan hjälpa mig med detta!

  • Hej Linda! Ja förmodligen är det blekt så ljust att det är vitt, kanske har frisören även lagt i en nyansering och det har slagit åt grått/silver. Det bästa vore ju om du kunde gå tillbaka till frisören och få hjälp med färgen. Det är ganska enkelt att få en bättre ton på det. Annars kan du testa en toning från Wella color fresh för att få en naturligare blond ton t ex 8/0. Lycka till :)

   • Tack för ditt svar! Det ska jag testa.

    Jag har en fråga till. Nu när nyanseringen har tvättats bort så har håret blivit mer gul/orange på dem andra ställena. Jag testade revlons färgbomb 931 och märker knappt någon skillnad. Kanske pyttelite isåfall..

    Har du någon annan förginpackning eller toning du kan rekomendera? Skulle vara supersnällt!
    Vill dämpa det oranga.
    (När frisören la i nyansering så var det en 9.2 i revlons färg. Blev ganska fint beige ton. )

    • Hej! Svårt att svara på när jag inte riktigt vet hur ditt hår ser ut nu men jag tror att Wella Color Fresh i 8/0 skulle kunna funka eller Goldwells Soft colorance 10bs eller 10bg. Lycka till!

     • Du tror inte tex wella color fresh 0/6 skulle funka för få bort lite av det oranga? Eller 10/39 eller vad som finns? :)

     • Det är svårt att dämpa det orangea tyvärr då måste man tona det mörkare, 0/6 och 10/39 är för ljusa för att göra någon direkt skillnad tyvärr.

 3. Hej och Vilken bra blogg du har!
  Men vet du hur tonat hår reagerar i klorvatten?
  Ska åka och bada med mitt Tonade blåa hår (tonat med manic panics amplified) och jag är rädd att det ska åka ur färg i vattnet.
  När jag duschar åker det bara ut färg när jag har haft i schampot, annars rinner det klart vatten (duschar ganska kallt).
  Ska jag skölja ur håret i lite varmare vatten innan eller tror du jag kan bada ändå? Kommer nog ha håret uppsatt iallafall.
  Tacksam för svar!

  • Hej Elsa! Tack :). Klor gör tyvärr så toningar och färger tvättas ur väldigt snabbt så det bästa är att du undviker att doppa håret. Du får nog räkna med att du behöver fylla på med lite blå toning igen efteråt! Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.