Läsarfråga, tvätta håret en gång i veckan

5be09828a493c62e5ac98db4398e773d

Bild härifrån

Hej Sandra! 

Tack för din kanon fina blogg :). Jag har blivit en trogen följare och tänkte nu passa på att fråga själv. Det är ju inte bra att tvätta håret för ofta och jag har verkligen försökt att få det att gå längre o längre mellan gångerna. Nu tvättar jag det ca en gång i veckan men problemet är att det blir väldigt fett och stripigt. Jag använder torrschampo men det känns inte fräscht och blir fett kanske på 2.a, 3.e dagen. Mitt hår är ganska fint och tunt, jag har en kompis som har lockigt hår och hon tvättar det bara en gång i veckan o det ser alltid fräscht ut. Antar att det är skillnad vad man har för kvalité och hårbotten. Min fråga är alltså vad kan jag göra för att det ska hålla sig fräscht längre och är det skadligt att håret tvättas oftare än en gång i veckan? Alla säger olika verkar det som.. Oerhört tacksam för svar! 

Hej!

Vad roligt att du följer min blogg, tack för det :)

Det verkar som att det blivit någon trend i att tvätta håret så sällan som möjligt, jag får många frågor om det. Hur ofta man behöver tvätta håret är precis som du skriver beroende på vilken hårtyp och hårbotten man har. Vissa har väldigt torrt hår och torr hårbotten, de kan klara sig en vecka mellan tvättarna. Har man lite finare hår och fetare hårbotten kan man behöva tvätta håret varannan dag eller varje dag om man har riktigt fint hår.

Det bästa är att använda ett schampo och produkter anpassat efter ditt hår. Har du fint hår men slitna toppar kan du t ex använda ett milt schampo som ger volym och ett balsam eller inpackning som är reparerande och återfuktande. Använd värmeskydd om du fönar och värmestylar ditt hår, låt det även självtorka ibland för att spara på kvalitén. Tänker du på allt det här sliter det inte på håret om du tvättar det varannan eller var tredje dag. Att tvätta det bara en gång i veckan passar som sagt en del men långt ifrån alla. Jag tycker det är bättre att tvätta det en att ha i en massa torrschampon och produkter som täpper till hårbotten och gör håret trassligt.

Hoppas det gav svar på dina frågor!

4 thoughts on “Läsarfråga, tvätta håret en gång i veckan

 1. Hej!

  Jag slingrade håret för snart en vecka sedan men blev inte nöjd. Upplever att färgen blev för mörk och ringde frisören dagen efter för att tala om mitt missnöje. Hon sa att jag ska avvakta en vecka och tvätta håret några ggr(och att jag kan komma förbi salongen om jag fortfarande upplever missnöje), då toningen kommer ”släppa” och håret kommer bli ljusare då hon la slingor innan toningen. Stämmer det att mitt hår kommer ljusna? Kan jag begära att frisören ska ljusa upp mitt hår kostnadsfritt eller kommer jag få betala för en ny behandling? Jag har flera ggr upplevt att många frisörer vill göra en mörkare, speciellt när man vill bli ljus. Stämmer detta? Tack för en GRYM frisörblogg!

  Hälsningar
  Ella

  • Hej Ella! Ja det kan släppa lite av toningen men annars tycker jag frisören borde hjälpa dig kostnadsfritt att bli så ljus som du ville. Jag tror inte frisörer överlag vill göra kunderna mörkare, men alla frisörer har ju sin stil och vad man tycker är snyggt. Vad man tycker är tillräckligt ljust är ju också individuellt men som frisör ska man ju försöka göra allt för att kunden ska bli nöjd. Så mitt tips är att gå tillbaka och prata med frisören, du kanske kan visa en bild på hur ljust du tänkt dig så blir det inga missförstånd.

   Vad roligt att du gillar min blogg, tack :)

 2. Hej!
  Jag har följt din blogg länge och tycker att man alltid får inspiration av dig här på bloggen, inte bara när det gäller hår utan även makeup och annat som du postar här.
  Jag har alltid haft tjockt mörk blont/guld blont hår som växer mycket, därför kan inte jag så mycket om hårvård – jag har helt enkelt inte haft ngt problem har därför inte satt mig in i ämnet så mycket. Men nu är det så att jag tvättar mitt hår så mycket som varje dag, gör jag inte det så blir det fett(!). Jag vill egentligen inte behöva tvätta håret varje dag och jag vet att jag successivt behöver dra ner på min hårtvätt. Jag undrar om du kan rekommendera bra shampoo, balsam samt torrshampoo till mig, för en billig peng då jag inte vill lägga ner en förmögenhet på hårprodukter – jag är studerande på gymnasiet så har inte så mycket i plånboken.

  • Hej Amanda! Ett schampo som verkligen är bra för fet hårbotten är Davines Rebalancing, tyvärr ganska dyrt runt 250 kr tror jag det ligger på. Björn Axén tycker jag har helt okej produkter och även olivserien på Åhlens (om den finns kvar?) är bra. De har en inpackning som jag tycker är helt okej och till ett bra pris. Annars är just Davines och Redken mina favoriter, ett tips är att hålla utkik när det är erbjudande jag brukar tipsa om det i bloggen!

   Tack vad kul att du gillar min blogg och lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.