Läsarfråga, torrt och sprött hår

Hej! vilken kanon blogg du har älskar den :). Mitt stora problem är mitt torra hår, jag färgar det inte o klipper mig regelbundet men ändå är det så torrt. Det är ganska grovt men rakt och blont. Har du några tips på produkter? Just nu använder jag Wellas Sp serie. Tack på förhand! 

Hej Louise!

Åh tack vad kul att du gillar den :)

Jag skulle rekommendera Redkens All Soft serie till ditt torra hår speciellt deras Heavy Cream gör underverk för håret. En annan serie som jag också varmt rekommenderar är Davines Nourishing serie. Satsa på schampo och balsam, komplettera med inpackning så ofta du kan men minst en gång i veckan. Känner du sedan att du vill komplettera med ytterligare en produkt skulle jag rekommendera en olja som gör håret mjukt t e x All Soft Argan 6 eller Davines oil. Lycka till!

 

Redken All Soft Argan-6 (90ml) / Redken All Soft Conditioner (250ml) / Redken All Soft Shampoo (300ml) / Redken All Soft Heavy Creme (250ml) / Davines Oi/Oil 50ml / Davines Nourishing Hair Pak / Davines Nourishing Veg Miracle Conditioner / Davines Nourishing Shampoo

14 thoughts on “Läsarfråga, torrt och sprött hår

 1. hej!Vad är det för skillnad på Redlens blå och guldiga serie (jag trodde blå var för torrt hår)? Jag har torra toppar men fetare hårbotten (färgat). Tack för bra blogg!

  • Hej Emma! Den mörkblå serien Extreme är för skadat hår om det är den du menar, den ljusblå ger fukt till normalt/fint hår. Har du torra toppar ska du ha All Soft eller Davines Nourishing conditioner, men som schampo kan du ha t ex prova Davines Rebalancing för fet hårbotten. Tack :)

 2. hej! Tack för en bra blogg. Jag har svårt att välja ett schampo. Jag får fett hår snabb, vid hårbotten resten är torrt. Hårbotten kliar och jag funderar på om det är mjäll eller mjällexem. Så även om håret blir som ett smörpaket är hårbotten torr. Så jag behöver tips på schampon :)

 3. Hej! Hur ofta ska man tvätta sitt hår? Jag har torr hårbotten men får fettigt hår på ungefär 2 dagar.
  Jag undrar även ifall man ska använda shampoo utan sulfater och silikoner? Isåfall vilket skulle du rekommendera. Loreal proffesional har ett sulfatfritt tror du att det är bra? Kram

  • Hej Amanda, varannan var tredje dag är lagom för de flesta men endel måste tvätta sitt hår oftare och en del klarar sig med en gång i veckan. Om ditt hår blir fett på två dagar kanske det är lagom varannan dag o ibland var tredje om du klarar dig. Sulfater är uttorkade det är det som gör att man får den rena löddrande känslan. De flesta frisör schampon är milda så att de innehåller lite sulfater är ingen fara. Silikon gör att håret är lätt att reda ut, blir glansigt och det får ner friss. Det finns silikon som är vattenlösligt och därför inte gör någon skada på håret men en del silikoner kan lägga sig som en hinna på håret och skada det på sikt. Alla schampon som är lite dyrare och säljs av frisörer har silikoner som löses upp lätt men undvik t ex Gliss, fructis och liknande som man hittar i mataffären. L´oreals har jag inte testat men Joico Smooth Cure har jag testat och det är bra du hittar det t ex här.

   Lycka till!

   • Tack för svaret! Så jag ska helst köpa ett lite dyrare shampoo som t.ex redken? För det sliter inte lika mycket?

    • Ja Redkens produkter är väldigt bra så de rekommenderar jag varmt :). Även Davines, Kevin Murphy, Pureology, Alterna och Unite rekommenderar jag varmt! Lycka till!

 4. Hej! jag undrar hur jag skulle kunna gå tillväga att få en liknande färg som min naturliga hårfärg. Jag har färgat mitt hår många gånger i många olika färger och just nu har jag en brun färg med en lite varm ton och jag har ungefär 5-7 cm utväxt. Min naturliga hårfärg är ganska ljusbrun och ljusare slingor. Så jag undrar hur jag ska få tillbaka den, iallafall lite? Jag bekymrar mig även med att exempelvis avfärga eller bleka hela håret, då utväxten blir vit.
  Tack!

  • Hej Sanna! Om du vill ha tillbaka din naturliga färg ska du inte bleka eller färga något i din utväxt, eventuellt att man gör några naturliga slingor bara. Det bästa är nog att göra många slingor på längderna och sedan nyansera det för att komma så nära din egna färg som möjligt. Jag rekommenderar att du gör det hos en frisör.

   Lycka till!

 5. hej igen! Bokade just en klipptid hos dig, kul! Passar på att fråga, texture spray. Nån speciell favorit du har? Är ute efter ett mellanting mellan dust it och torrschampoo.

  • Hej Emma! Åh vad roligt, du är varmt välkommen :)

   Min favorit just nu för att ge textur åt håret Davines Sea Salt spray. Nackdelen med den är ju att håret blir blött av den så den behöver fönas in eller att man låter håret självtorka. Vill du ha lite texturs i längderna går det att spraya lite lätta efter avslutat styling t ex om du lockat det. Den fungerar väldigt bra att spraya i botten för att få en torrschampo effekt, men man behöver då föna eller låta det självtorka (och borsta igenom ordentligt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.