Läsarfråga, tips för att färga hemma

Wella och Igora (Schwarzkopf ) har bra toningar för hemmabruk finns hos frisörer och på t ex Lyko.se 

Hej!

Jag har blekt mitt tidigare bruna hår och är nu lite askigt blond. Jag skulle vilja mörka ned håret lite och få det varmare i tonen och är sugen på en ljust kolabrun färg. Vad ska jag använda för färg? Vill gärna tona det, det är ganska poröst på sina håll. Är det något jag kan göra hemma? Vilken toning skulle du rekomendera isf?

Tack för en toppenblogg!! 

Mvh
Jennie 

Hej Jennie!

Jag tycker du ska kolla in Wellas color touch det är bra intensivtoningar som är väldigt milda. Färgen 7/7 och 7/3 tror jag blir riktigt fin på dig! Du kan blanda dem två färgerna och ta lika delar av varje, köp en skål och pensel för bästa resultat och börja med att lägga i hela botten innan du lägger ut på längderna. Har du långt hår behöver du minst två förpackningar. Eftersom du har poröst hår kan färgen släppa lite på de slitna ställena så köp gärna Wella color fresh för att kunna fräscha upp färgen om det behövs efter några veckor. Då skulle jag rekommendera 8/03. Se till att vårda ditt hår ordentligt också med inpackningar för att stärka håret igen, då kommer färgerna hålla bättre och bli finare. Känner du dig osäker är det bäst att gå till en frisör och sedan underhålla färgen själv hemma med color fresh.
Lycka till!

6 thoughts on “Läsarfråga, tips för att färga hemma

 1. Hej, jag hade blekt mitt mörkbrunt hår med moods ultrablond extra som bleker upp till 7 nyanser och det blev lite morot, alltså gult/oranget, trots att jag blekte 2 gånger så var det fortfarande morot. Så efter blekningen färgade jag med schwarzkopfs satin mörkblond för att få in en färg i håret. Resultatet blev blev guldkopparblond som jag själv såg på färgkartan. Grejen är nu att jag skulle vilja färga askblont men vet inte hur det ska bli, har frågat och vet att man måste ha varma pigment i håret för att undvika missfärgning, nu har jag väl varma pigment så blir det bra om jag färgar ljus askblond över guldkopparblond?

  • Hej! Jättesvårt att svara på. Tyvärr kan det slå över i alla möjliga färger och det kan bli grått/grönt även fast du har varma pigment. Jag rekommenderar att du går till en frisör och färgar det för att vara på säkra sidan. Lycka till!

 2. Hej, tack för svaret, då vet jag. jag har dock en till fråga, finns det någon annan färg, inte brunt utan en blond färg som jag skulle kunna använda så att håret blir ljust utan röda pigment? tanken är att färga hemma då jag tidigare varit hos frisör som inte lyckades med önskade resultat och dessutom betalade jag jättemycket.

  • Hej! Ja det finns ju såklart blonda färger som får bort det röda men det är samma sak där att det kan slå över. Välj en ganska ljus färg alltså inte mörkblond utan en mer mellanblond ton för att vara på den säkra sidan och en kall färg. Men det är svårt att få till en jämt fint resultat så mitt bästa tips är fortfarande att du går till en frisör :)

 3. Hej
  Jag har en fråga kan man blanda satin blond med golden blond ?
  Vilket färg är resultatet?
  Tack så mycket för hjälpen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.