Läsarfråga, tips för att färga hemma

Valeria Sokolova

 

Hej!

Tack för en jättebra blogg :) 
Jag har mellanblont hår, toningen över har släppt något så det är aningens ljusare.
Nu skulle jag vilja ha som på den här bilden ungefär. Som hon har i botten på den bilden. Min fråga är om detta är möjligt för mig att göra hemma och om du har tips på färg jag ska använda i så fall? Tack på förhand :)
Hej!

Vad roligt att du gillar min blogg :). Det är ju inte ett så stort steg så jag tror absolut du kan tona det själv hemma. Mitt tips är att du går till en frisörsalong eller shop som säljer mycket hemma toningar där kan du dels få hjälp med färgval och så kan du själv titta på olika färgtofsar. Är du osäker kan du först prova en lätt toning t ex Wella color fresh eller Goldwells sof colorance som du tvättar ur efter några veckor. Annars har Wella och Igora bra proffessionella intensivtoningar för hemmabruk. Tänk på att det ska vara en ganska kall färg och att ljushetsläget är ungefär en 8:a.
Lycka till!

4 thoughts on “Läsarfråga, tips för att färga hemma

 1. Har tänkt att klippa mina slitna toppar samt göra en softombre och bli lite kallare i tonen. Eftersom jag inte tänkt göra en drastisk förändring har mina tankar farit iväg mot att jag kanske kan gå till en frisörelev. Visst kommer det ta lite längre tid men å andra sidan sparar jag 1000kr, vilket är en smärre förmögenhet för mig som student. Samtidigt är jag livrädd att något ska gå snett, eleven klipper av halva håret eller förstör det med blekning eller något åt det hållet. Sen lugnar jag mig själv med tanken att jag inte ska göra något drastiskt och då borde det va lugnt… eller? Vad har du för tankar angående elevbehandlingar? Är det något att rekommendera eller ska jag gå till en erfaren frisör istället?

  Glad påsk!
  Hälsningar Isabelle

  • Hej Isabelle! Oj vad svårt. Det beror ju helt på eleven du går till. Att det tar lite längre tid är ju självklart men sen finns det ju elever som kanske tar lite väl mycket egna initiativ och vågar lite mer en vad de borde.. Oftast har ju lärarna full koll på eleverna så att det blir helt misslyckat tror jag inte sen brukar de ju rätta till det om det blir fel. Tyvärr kan jag inte råda dig eftersom det har ju mest med att du har tur och går till en riktigt bra elev.

   Stort lycka till och glad påsk!

 2. Hej jag har mörkt hår men är sugen på att färga (eller tona om det går) håret lila men vågar inte riktigt bleka håret helt går det på något annat sätt tacksam för svar.

  • Hej! Är det ofärgat så kan det gå bra att färga det lila med färg, vilket är skonsammare en att bleka det först. Det beror på också vilken lila färg du vill ha men är det mörkare lila borde det gå bra :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.