Läsarfråga, slingor i blekt hår

37 Newest Hottest Hair Colour Tips For 2015 | Hairstyles

Hej! Jag är jätteblond och skulle gärna vilja ha beiga slingor i håret men min frisör säger att man måste först lägga i röda pigment i slingorna och sen lägga färg för att det inte ska slå över i grått och det låter på henne som att det är väldigt knepigt. Jag har hört att det ska finnas nån färg som man kan använda så att man inte behöver förpigmentera men minns inte alls vad det var för färg. Kan du hjälpa mig?

Hej!

Nej man behöver inte lägga i rött eller förpigmentera men det gäller såklart att man lägger i rätt färg och inte använder sig av en för kall beige ton för då kan det slå över i grått. Men det går att lägga en ren beige ton på blekt hår och det ska inte slå över om man gör på rätt sätt. Du kanske har möjlighet att testa någon annan frisör?

Lycka till!

30 thoughts on “Läsarfråga, slingor i blekt hår

 1. Du kan möjligtvis inte tipsa om en varm beigeblond/ ljusbrun som finns att köpa för hemmabruk?
  Tacksam för svar :)

 2. Hej! Din blogg är verkligen toppenbra och jag skulle behöva din hjälp!
  Jag tycker att lugg är grymt snyggt, och har haft det ett par gånger och är sugen på att klippa det igen. Jag har ett rätt avlångt och smalt ansikte så det passar mig bra.
  Dock har jag väldigt, väldigt tunt och fint hår som snabbt blir fett. Så i slutändan ångrar jag mig för att luggen blir så fet och stripig på en gång.
  Har du något tips på hur jag kan göra för att undvika det och verkligen känna mig nöjd med min lugg?
  Jag tvättar vanligtvis håret varannan dag och använder bara lite hårspray i topparna.
  Skulle bli jättetacksam för svar!

 3. Hej! jag hittade din blogg idag och har suttit och läst den i flera timmar nu:) jag har naturligt ganska ljust blont hår men lite råttfärgat , och förut ville jag ha platinablont men nu börjar jag fundera på om jag vill ha ljusbrunt hår/typ brun med röd nyans men är osäker på om jag kommer passa i det. Jag har ett smalt ansikte med ganska lång panna och blåa ögon! Skulle bli jätte glad om du svara för jag vill ha hjälp! :)

 4. Hejsan :D
  En liten snabb fråga som inte har något med inlägget att göra:
  Kan man tona ett löshår eller måste man använda färgning?

 5. Hejhej!
  Jag ska skicka ett mejl till din e-postadress (kan inte skriva frågan på kommentar för att jag ska skicka med bilder eftersom att utan bilder går inte frågan att svara på), är det okej? Jag ska skicka mejlet imorgon. :)

 6. Hej!
  Jag har ljusbrunt hår naturligt och har nu blekt ljusa slingor så jag är närmare blond. Nu börjar jag bli lite less på att slinga om så fort det blir för mycket utväxt så jag skulle vilja gå tillbaka till en mer mörkblond/ljusbrun nyans. Jag skulle helst vilja göra det hemma men är livrädd för att få grönt hår som jag har förstått man kan få om man har blekt håret och sen använder färg utan röda pigment. Kan du ge några tips på färger/toningar man kan använda hemma som inte skulle ge mig grönt hår? :)

 7. Hej
  Jag var nyss hos frisören för att fräscha upp mitt hår och jag tänkte att det skulle vara kul att testa någon ny. Hon tog inte in något alls av det jag sa och gjorde tvärt emot vad jag ville ha. Mitt hår är nu katastrof och jag kommer inte kunna ha mitt löshår nu för att jag har en HELRAK linje längst ner, även fast jag bad om att få det uppklippt och snyggt så löshåret kunde blandas in.
  Jag betalade 380:- för klippningen och det känns som om jag lika gärna kunde ha bränt upp pengarna.
  Kan jag klippa upp det själv? Isåfall, hur gör man?

  Tacksam för hjälp, vågar inte visa mig ute längre :(

  • Hej! Vad tråkigt att frisören inte lyssnade på dig! Jag tycker du ska går tillbaka och be henne klippa ut det och ur det så löshåret sedan kan blandas in bättre. Annars kan du köpa en urtunnings sax finns t ex på Åhlens, Kicks), hålla huvudet upp o ner, samla det till en tofs o klipp ur det rejält med urtunningsaxen.

   Lycka till!

 8. Hej!
  Jag har ljusbrunt hår och skulle vilja slinga det mörkare. Jag har försökt leta på internet men hittar inte exempel på hur det skulle kunna se ut, jag hittar bara blont hår med mörka slingor. Så jag är därför osäker på hur resultatet kommer att bli och om jag ska välja en varm eller lite kallare brun nyans. Går det att göra så att det ser naturligt ut?

  • Hej! Ja det går absolut att göra så att det ser naturligt ut. Knepet är att göra tunna tunna slingor i hela håret. Om du ska göra kalla eller varma slingor beror på hur du vill att helheten ska se ut. Vill du ha ett varmt eller kallt intryck?

   • Okej :) jag tror jag vill ha en varm färg. Jag frågade en frisör vad jag passar i och hon sa båda.

    Sen har jag en till fråga. :) Jag brukade tidigare tona håret själv hemma med wellas intensivtoning, color touch heter den. Senaste gången jag gjorde det fick jag en allergisk reaktion (tror jag). Jag märkte inget under tiden och fick inga symtom i ansikte/hårbotten, utan bara utslag på kroppen under många dagar efteråt, så då åt jag allergitabletter. Sen dess har jag inte vågat göra något med mitt hår. Därför har jag tänkt kring att göra slingor eftersom de inte täcker hela hårbotten som toning/färgning gör. Då kanske det inte är lika farligt? Eller är det bara dumt att riskera något?

    • Jag kan faktiskt inte råda dig där. Det är ju en risk om du blivit allergisk förut. Eftersom slingorna inte kommer i kontakt med hårbotten så är det ju bättre men är du mycket allergisk kan det även ge utslag ändå. Jag tror du känner av bäst själv om du vågar prova igen eller inte med slingor.Gå gärna till en läkare och kolla upp vad du är allergisk mot så att du kan undvika det ämnet i framtiden.

     Lycka till!

 9. Hej !

  Jag har naturligt rött hår och funderar på att färga/tona/slinga håret. Vill helt enkelt ha en förändring. Jag är inne på att färga eller slinga håret ljusbrunt eller så vill jag slinga blont. Men om man gör blonda slingor, blir man liksom helt blond då? för jag tror själv inte jag passar bra som liksom helt blond. Vill alltså helst ha brunt hår, men undrar nu om det är går att få en ganska ljusbrun hårfärg på mig som är rödhårig/kopparfärg eller hur blir det ?

  Vore väldigt glad och tacksam för svar, din blogg kan verkligen hjälpa till och ge bra tips, Kram !

  • Hej Tova! Ja det går att färga ditt hår ljusbrunt, jag tycker ändå att du ska behålla en varm brun ton på det. En kola brun färg skulle vara fint. Gå gärna till en salong och be om lite hjälp och råd så kan ni kolla på lite bilder vad som skulle kunna passa på dig och vad som går att göra.

   Lycka till!

 10. hejhej!
  jag har min naturlig hårfärg, kopparfärgat eller orange kan man säga. jag har mellanbrun hudfärg och bruna ögon. jag vill gärna ha en ljusbrun hårfärg, för tror du inte jag passar bäst i det, eller ? isåfall är det möjligt att få till en ljusbrun färg och att det ser naturligt ut ?

  uppskattar verkligen din blogg ska du veta !!

  • Hej och tack! Jag tycker absolut du ska testa en ljusbrun färg det tror jag blir jättefint till din hy! Ja det går att färga till en naturlig ljusbrun färg men det är lätt att din egna varma färg lyser igenom. Gå gärna till en frisör och diskutera lite vad och hur man skulle kunna göra för att få en snygg brun färg!

   Lycka till!

 11. Hej!
  Ja har provat alla möjliga foundations men ja tycker ingen ger resultatet ja vill ha.. det känns som om allt smink försvinner efter några timmar bara, jag vill kunna se fräsch ut hela dagen! Ja har provat lägga ett lager puder utanpå foundationen men då ser jag så torr ut! Har du några bra tips?
  Tack!

  • Hej! Jag tycker du ska prova en foundation som är olje baserad då håller den bättre. T ex makeupstore har sådana tror den heter studio foundation. Lägg sedan löst puder för att fixera eftersom basen är fet så blir det inte torrt av puder.

   Lycka till!

 12. Hej,

  jag tycker att ombre är sjukt snyggt och funderar just nu på att färga/tona det själv hemma eftersom det ät enligt mig för dyrt att göra hos en frisör. Men jag ”tonade” (det var mer som en färgning eftersom färgen satt i lääänge) hela mitt hår mörkbrunt förra året, och min frisör säger att det fortfarande är slitet. Kan de ens va möjligt?

  Men tillbaka till ombre. Kan man göra det själv hemma eller bör man göra det hos en frisör? Och vad blir bäst tonig eller färgning? Jag vill helst tona det om det går. Och om det går att tona vilken tonig ska jag köpa så det inte blev som förra gången? Jag har mellan/mörkblont hår och när jag har kollat på klipp på youtube har de färgat sitt hår mörkt/svart och sedan blekt topparna. Men går det att tona hela håret (förutom topparna) mörkt? Och sedan ha kvar sitt naturliga hårfärg i topparna? Vad sliter mest tona hela håret mörkt och bleka topparna eller tona hela håret förutom topparna mörkt?

  • Hej! Det bästa är att göra det hos frisören men jag ska ge dig lite tips! Du använda förmodligen en intensivtoning förra gången vilket är som en lätt färg, det tvättas alltså inte ur utan sitter kvar som en färg. Jag tycker du ska tona botten och dra ut färgen en bra bit på längderna. Sedan kan du bleka topparna om du vill ha stor kontrast.

   Lycka till!

 13. Hej!
  Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på:
  Jag har naturligt svart hår och vill gärna färga det brunt. Ska jag bara lägga på vanlig blond hårfärg, vänta några dagar och sedan färga det brunt? Jag blev lite orolig för jag kollade på blonda hårfärger och där stod det att det inte rekommenderades för mörkhåriga eller att det bara ljusar upp 4 nyanser. Räcker det?
  Älskar din blogg förresten! :)

  • Hej Emily! Jag vet inte riktigt hur hemmafärgerna fungerar men går du till en frisör kan man lätt få upp det någon nyans till brunt med en färg. Vill du gå från svart till mellan brunt är det ca 3 steg som du behöver ljusa upp. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.