Läsarfråga, skadat hår

Redken-Extreme_artikelRedkens serie Extreme bygger upp och reparerar skadat hår på djupet. 

Hej Sandra! 

Tack för en väldigt bra och inspirerande blogg! Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Mitt hår är jätte slitet!  Jag färgade det blont i slutet av november från brunt, och gjorde även en färgning efter det för att få en kall nyans. Sedan var jag i Thailand nu över jul i tre veckor och när jag kom hem är mitt hår katastrof! Det är väldigt slitet från axlarna och ner, så fort jag kammar det så går det av. Mår jätte dåligt av det här och vill ju egentligen spara ut mitt hår men jag förstår att jag måste klippa lite. Har du något tips på hur jag ska göra för att rädda det? Jag har sett att du tipsat om Extreme serien från Redken funkar den på mitt hår? 

Tacksam för svar! 

Kram Sonia 

Hej Sonia!

Vad tråkigt att ditt hår blivit så slitet, det låter som att det fått för många behandlingar och att Thailand resan var droppen för det. Sol och bad kan faktiskt slita mer en vad man tror på håret! Extreme serien är jättebra och just produkten CAT kan reparera håret riktigt bra! Mitt tips är att du provar schampo, balsam och CAT, ge det tre månader så kommer du se att ditt hår har reparerat sig ordentligt. Du behöver också toppa igenom det, det går att bygga upp håret igen så allt slitna behöver du inte klippa bort men de värsta topparna är bra att ta!

Hoppas det gav svar på din fråga och lycka till!

14 thoughts on “Läsarfråga, skadat hår

  • Hej Emelie! Ja men väldigt kort bara! Jag tror att det kan vara super bra men man måste har tålamod. Jag har testat desto mer naturliga produkter när det kommer till ansiktet och där använder jag fortfarande honung som rengöring och jojoba olja som fukt. Jag brukar även göra en asprinmask (asprin, vatten o honung) då och då!

   Vad glad jag blir att du gillar min blogg :)

 1. Hej! Jag funderar på att klippa lugg. Är sugen på en snygg 70-tals lugg. Har ingen bra bild att visa hos frisören (utan bild uppstår det lätt missförstånd). Vill gärna ha en lång lugg till min mittbena. Skulle du kunna ge någon insperation? Tack för en jättebra blogg!

 2. hej jag älskar verkligen din blogg och nu kommer två frågor!
  Jag har ett ganska smalt ansikte ovalt/avlångt och jag har ganska tunnt ”fint (bebishår som min mamma brukar kalla det) som är lite längre än ner till axlarna. Kan du visa bilder eller komma med tips på en frisyr som passar mig?

  Andra frågan är att jag kan inte ha mitt hår utsläppt eftersom det alltid blir frissigt och tovigt även fast jag klippt bort alla slitna toppar några dagar innan. Jag undrar om du har några tips?
  hoppas du förstod! kram!

  • Vad roligt att du gillar min blogg :). Jag ska absolut hitta lite bilder som jag tror passar dig! En page med sidbena tror jag t ex skulle vara fint på dig. Håll utkik så ska jag lägga upp bilder! Jag tror att ditt hår är väldigt torrt och är det frissigt behöver det väldigt mycket fukt! Prova att använda produkter som verkligen återfuktar t ex All soft från Redken och komplettera med en smoothing cream eller hårolja.

   Lycka till!

  • Hej! Tack vad glad jag blir att du gillar min blogg! Å det finns massa fint man kan göra med ett mellan långt hår! Det är fint att använda någon accessoar som t ex ett hårband, blomma eller spänne. Jag ska leta reda på lite bilder för inspiration till dig :)

   Ha en fin dag!
   Kram
   Sandra

  • Ja den är jättebra men reparerar framförallt skadat hår så har du torrt och frissigt kanske du behöver mer fukt, t ex All sof!

 3. Hej!
  Jag har mörkt hår men ville blondera det och då beställde jag tid hos frisören ! Tyvärr så förstörde frisören mitt hår helt, det började bara ramla av.. Det värsta var nog att det blev gult!! Jag väntade en vecka och färgade det till svart men nu har mitt hår blivit som tutggummi. Jag vill inte klippa mitt hår mer än vad jag redan har gjort men vill verkligen få bort set här! Känns inte som att det är mitt hår längre.. Skulle vara jätte tacksam om du kunde berätta vad jag kan göra för att få mitt hår att vara som förut! Tack

  • Hej! Vad tråkigt att ditt hår blivit så förstört. Det finns en produkt från redken som heter extreme CAT. Den bygger upp håret och reparerar det så styrkan kommer tillbaka. Prova gärna hela den serien extreme från redken. Sen behöver du klippa av en bit men förhoppningsvis kan du rädda mycket med produkterna men räkna med att det tar ca tre månader innan det blir bättre. Stort lycka till!

 4. Hej jag undrar en sak aldrig tänkt på det, men jag har jätte långt hår och tjockt, men sen såg jag i nacken det växer ju ut där med o kommer nytt. Kan det vara så att nackhåren växer o blir lika långt som håret sen? För jag såg nämligen att ganska mkt lite tjockt växt till mindre än axlarna.
  Eller har jag tappat håret där bak? Men då borde man ju märkt det om halva håret liksom i nacken e borta? Jag fick lite små panik bara men enligt frisören så växer håret där bak med o sen blir lika långt som ens egna hår. Jag har inte gjort något specielt med mitt hår o använder inga oödiga produkter. utan tvättar det var 4de dag med pantene.Mitt hår e brunt. Mvh Linda.

  • Hej Linda! Ja nackhåret kan bli långt det med men oftast så är det lite tunnare och sämre kvalité och blir inte så långt. Det brukar också tyvärr gå av ganska lätt när man fastnar i halsband och halsdukar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.