Läsarfråga, rosa dip dye

 

Img1492123729_large

Rosa dip dye i mörkt hår (hittade tyvärr ingen källa till den här bilden, någon som vet var den kommer ifrån?)

Hej! Jag vill göra dip dye och har köpt rosa hårfärg. Jag har mörkbrunt hår och undrar hur länge jag ska ha blekningsmedlet så att det blir så knall rosa som möjligt! Det är så att mina kompisar som också har mörkt brunt hår gjorde dip dye igår och deras rosa dip dye blev mörk nästan som röd och det vill inte jag ha! Vad ska man göra?? Tacksam för svar! //Dip dye tjejen

Hej!

Om du vill ha starkt rosa behöver du bleka upp håret ordentligt, det behöver vara nästan vitt och utan gula toner. Är det gula toner i så kommer håret gå åt mer persiko/orange en rosa. Jag rekommenderar inte att du bleker hemma utan gå till en frisör.

Lycka till!

8 thoughts on “Läsarfråga, rosa dip dye

 1. Hej!
  Älskar din blogg för du ger alltid tips och svarar på frågor! Keep it up :))

  Jag undrar om du jobbar/har jobbat med loreal INOA? Vet du hur detas ljusarefärg fungerar? Hur man blandar osv? :)
  Om man vill gå från en 2 till 6a, hur stark väteperoxid tror du man bör ha?

  Tack på förhand!

   • Okej tack ändå! :)

    Men om man ska gå fran en 2 till en 6a, Bör man ha den starkaste väteperoxiden isånafall?

    Efter att jag gick ut frisörskolan så har jag inte jobbat med det, så är lite osäker nu när en kompis vill att jag ska färga hennes hår -^^

    • Nej man ska aldrig bleka med den starkaste väteperoxiden. Det är bättre att bleka med svag i två omgångar, men jag rekommenderar inte att du bleker om du känner dig osäker det finns stor risk att det blir missfärgat och skadat. Jag skulle rekommendera att din kompis går till en frisör!

     • Hej!
      Nej jag hade inte heller tänkt bleka :)
      Jag var nog lite otydlig. Menade såklart att färga med permanent färg med tex 12% väte för att ljusa upp 4 steg? :)

     • Okej då förstår jag! Jag tror det blir svårt att få det så ljust från en 2.a. Risken är ju att det blir mycket röda varma pigment, vill hon bli ljusbrun/mellan brun?

 2. Vi kollade färgkarta och hon vill upp till 6an ljushetsläge. Tänkte lägga en kall 6s. Vad tror du om det? Hur skulle du ha gjort?

  Tack!

  • Jätte svårt att svara på, hur lätt det är att ljusa upp har mycket o göra med vilken hårkvalité hon har. Men är hon så mörk som en 2:a kan det vara svårt att komma upp så ljust. En färg med ask i skulle jag lagt. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.