Läsarfråga, permanenta färgat hår

1f2d6f829afe7938b8518c1de2abf093

Hej!

Jag färgade mitt hår från blont till brunt förra året i mars och nu färgar jag håret ungefär var 6-8 vecka och nu undrar jag om jag kan permanenta mitt hår hos en frisör eller skulle det skada mitt hår eftersom det är färgat, eller kan man permanenta håret utan att de blir skadat eller förstört?

Hej!

Det är väldigt svårt att svara på när jag inte vet vilken kvalité du har på håret. Om du har ett starkt och grovt hår kan det klara av en permanent men har du tunnare finare hår skulle jag avråda dig så länge det är färgat. En permanent sliter på håret och det är viktigt att det görs på ett skonsamt sätt.  Mitt tips är att du går till en kunnig frisör som kan råda dig vad du ska göra.

Lycka till!

2 thoughts on “Läsarfråga, permanenta färgat hår

  1. Jag har naturligt blont hår, som aldrig färgats eller tonats. Det är helt obehandlat och når strax ovanför axlarna. Jag har typiskt nordiskt hår med tunna hårstrå (dock har jag mycket hår så det är relativt tjockt). Jag har länge drömt om att permanenta mig till stora mjuka lockar, ungefär som på bilden ovan. Är det ens möjligt att få ett sådant resultat med permanent och hur mycket behöver det underhållas sedan. Permanent verkar kosta en del. Tack för en superbra blogg!

    • Hej Terése! Stora mjuka lockar är det svåraste att permanenta till och tyvärr finns det risk att det blir torra, risiga lockar. Det kräver mycket underhållning med produkter som ger mycket fukt. Mitt tips är att boka en konsultation hos en frisör som jobbar mycket med permanent och har stor erfarenhet. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.