Läsarfråga, missnöjd med permanent

I love my big, curly hair. Its frizz, its chaos used to be overwhelming to me, but now it's part of my identity and I embrace it because it's the same hair as my dad's, and I love it. #celebrateyou #nicolettemason #hair #curlyhair #curlsBild härifrån

Hejsan!

Jag vill först och främst säga att jag älskar verkligen din blogg! Jag blir väldigt inspirerad av dig!

Nu till mitt problem: För bara några dagar sedan permanentade jag mitt långa hår. Från början var det ungefär 10cm under bh-bandet, nu är det ungefär 5cm ovan och väldigt väldigt uppklippt (annars skulle inte permanenten hålla särskilt bra). Och det blev VÄLDIGT lockigt. Fast de sista fem centimeterna är fortfarande ganska raka och det är jag glad över. Förlåt, skrev jag väldigt lockigt? Väldigt krulligt menade jag. Och jag trivs verkligen inte. Dessutom har håret blivit både torrt och slitet, så jag är inte särskilt sugen på att göra en rakpermanent. Så min första fråga är angående redkens smooth down produkter som du skrivit så mycket bra om – kan dessa ge mig ett rakt hår igen? Och om inte, vet du något annat sätt jag kan få plattare hår på igen? Tycker det känns trist att behöva använda plattång på mitt redan så slitna hår… :(

Hej Sanna!

 Redken slutat med mina favorit produkter Smooth Down men det finns en ny serie som heter Smooth Lock och den är som tur är snäppet vassare.. Den påminner om Smoth down men är även värmeskyddande och värmeaktiv. Den ger en utslätande effekt och jag tror att det kommer så småningom göra att ditt hår blir rakare. Eftersom den är så vårdande kommer det torra och slitna också försvinna mer och mer! Jag tycker du kan platta det någon gång i veckan eller föna det med en rundborste för att få ur lockarna lite. Använd gärna en leave in olja t ex Redkens all soft argan olja för att få bort allt frizz. Sen gäller det att ha tålamod och vårda håret ordentligt, se till att toppa topparna också regelbundet. När ditt hår återhämtat sig kan du fundera över om en rak permanent kanske är ett alternativ men ge det någon månad.
Hoppas det gav svar på din fråga och kul att du gillar min blogg :)

5 thoughts on “Läsarfråga, missnöjd med permanent

  1. Hej!

    Jag vill verkligen ha längre hår för jag gillar att kunna göra långa flätor eller bara sätta upp i en fin häst svans! Jag har provat att använda oliv olja och raps olja och värmt på och haft i hår botten och det har bara växt 2-4 mm. Har du något annat tips? Vad kan man använda sig av för produkter för att få längre hår? Vissa säger kokosolja, funkar det?

  2. Hej! Nu är det såhär att jag blekte mitt tjocka hår för någon vecka sen och det gick väl av lite grann, blev missnöjd och färgade svart igen.. Jag klippte av någon cm (då jag redan har ganska kort hår, till öronen som kortast) men när jag duschar så blir topparna av håret som tuggummi, eller inte riktigt men dom går av i samband av exempelvis schamponering. Nu undrar jag då förstås ifall topparna kommer sluta gå av? Ska jag använda vårdande produkter under en period och låta håret vara och klippa det med jämna mellanrum? Tack för en underbar blogg!

    • Hej Angelica! När håret är som tuggummi och går av är det för att hårets bindningar gått sönder. Det går att reparera till viss del med produkter. Då är det redkens extreme serie som jag tycker är bäst. Deras produkt CAT reparerar och stärker håret på djupet. Komplettera med schampo, balsam och inpackning. Efter ca 2-3 månader borde håret ha återhämtat sig. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.