Läsarfråga, lösa lockar

3dc6c1474dd34aff435d0d9998bc8457

Hejsan! Överallt ser man de här lösa stora lockarna men jag förstår inte hur man får till dem? Jag har provat att göra med min plattång men jag får verkligen inte till det! Jag antar att det är med en locktång man ska göra? Har du någon bra locktång att tipsa om? Och framförallt hur ska jag göra för att få det bra? Jättesnällt om du vill tipsa om produkter för att få det hållbart också.

Kram Ella

Hej Ella,

Jag skulle rekommendera en konformad locktång för att till de rätta lockarna. Tricket är också att ta upp stora vertikala hårdelar, du lockar det även ifrån ansiktet på båda sidorna, du snurrar sedan varje hårdel runt locktången som i en spiral och håller i toppen. Som med allt annat kräver det lite övning men sen är det faktiskt väldigt enkelt att få till de här snygga lockarna! Det är bra att ha i ett spray för att skydda håret mot värmen och för att få lockarna att hålla längre, Redkens Iron Shape och Redkens Forcefull spray är de bästa produkterna för hållbara lösa lockar tycker jag!

Lycka till!

Redken Forceful 23 / Redken Heat Styling Iron Shape 11 Finishing Thermal Spray / CeraWand Konisk Locktång (13-26 mm)

4 thoughts on “Läsarfråga, lösa lockar

 1. Hej. Jag har en frisörfråga till dig.
  Jag har svart hår och vill färga till en ombre.
  Har inte råd att gå till frisören så tänkte köpa
  Wellas color touch toning. Tänkte börja med att
  göra en avfärgning på hela håret sen lägga 6/77 i botten
  och ner en bit sen tänkte ja lägga 8/73 blir det snyggt?
  Eller ska jag ta 6/0+6/77 i botten och 8/73+9/01 i topparna?

  Vad tycker du? Och hur blir dessa färger med varandra?

  • Hej Anna, jag tror att det kan bli snyggt med 6/0 + 6/7 i botten/längderna och 8/73 på topparna! Men jag skulle avråda dig till att bleka hemma, framförallt ska du inte bleka i botten. Lägg blekningen en bit ifrån och var väldigt noggrann så att det inte blir fläckigt. Du kanske kan få hjälp av en vän. Men som sagt jag rekommenderar att du går till en frisör. Annars kanske du bara kan bleka lite i längderna och sedan lägga 6/77 o 8/73 allra längst ut så att du får en mörkare ombré med din naturliga färg i botten.

   Lycka till!

 2. Jag har mörkbrunt hår och har aldrig färgat mitt hår någongång. Jag är sugen på att göra en naturlig ombre, att jag färgar håret lite ljusare i topparna hos frisören. Funkar det att få tillbaka sin gamla hårfärg sen igen när man inte vill ha ombre längre? Och slits det mycket på håret?

  • Hej Julia, det brukar gå bra att få tillbaka sin egna hårfärg efter en ombré. Har du mörkbrunt hår tror jag det blir väldigt enkelt med en toning bara. Det sliter lite om man bleker en ombré men gör du det bara en gång är det ingenfara.

   Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.