Läsarfråga, lockigt torrt hår

Hej! Jag hittade precis hit efter att ha googlat på lite tips, vilken toppen blogg :). Jag har ett stort problem och det är mitt lockiga torra hår. Jag har testat det mesta men det är svårt att få glans i håret! Det känns alltså mest risigt jag tvättar det oftast varje eller varannan dag eftersom det blir så torrt och risigt då. Just nu har jag Revlon  style masters curly schampo men jag tycker inte det funkar på mitt hår, inga schampon/balsam som jag testat verkar funka på mitt hår. Har du några tips? Jag funderar på balsammetoden men har ingen aning om hur det går till eller var jag hittar produkter. 

Tacksam för hjälp! 

Hej Agnes!

Vad roligt att du hittat hit! Lockiga hår är oftast torra, svårhanterliga och behöver lite speciell vård. Att prova balsammetoden tror jag är en bra idé. Balsammetoden passar oftast lockiga hår väldigt bra, schampo är uttorkande och gör att lockarna blir torra och frissiga. Använder du bara balsam kommer du känna hur håret blir mjukare, smidigare och glansigare så helt klart värt ett försök. Alma of Sweden har bra produkter som funkar med balsammetoden, där finns också bra information hur man går tillväga och andra tips.

Stort lycka till!

aloeba-daily-conditioner.jpg

 

JessiCurl är ett märke som funkar väldigt fint på lockigt hår, finns här

6 thoughts on “Läsarfråga, lockigt torrt hår

 1. Hej! Jag vill bara säga att jag älskar din blogg och jag tycker att du verkar så duktig på det du gör. Därför har jag några frågor till dig.
  1. Vad är bättre med en neutraliserande concealer jämfört med en vanlig?
  2. Tycker du bäst om kompakt- eller löspuder?
  3. Blir håret fortare fett om man använder mer inpackning, även fast man sköljer ut det helt efteråt?
  4. Vad tycker du om att sova med blött hår?
  5. Vad blir naturligast; ögonbrynsskugga, ögonbrynspenna eller Anastasia dip brow pomade?

  • Hej Emmy! Tack :)
   1, Att den neutraliserar betyder att den neutraliserar färgen t ex en grön concealer täcker en röd finne bättre än en hudfärgad.
   2, Löspuder är absolut det bästa men krångligt att applicera. Löspuder ger ett naturligare och finare resultat men kompaktpuder är ju så mycket smidigare att applicera, applicera med en borste istället för en pad om du vill ha ett mindre täckande effekt på kompaktpudret.
   3, Använder man inpackning i hårbotten tycker jag det blir fetare tidigare. Men det beror lite på vilken inpackning det är också men applicera den bara i längderna o topparna om du tycker det blir fett fort.
   4, Obekvämt och håret blir omöjligt att få fint ;). Det är min erfarenhet iaf men lite lätt fuktigt hår och att man snurrar upp det i en knut, fläta eller mjuka spolar ger fina lockar/vågor.
   5, Ögonbrynsskugga med torr pensel blir naturligast!

   Hoppas det gav svar på dina frågor och tack igen för att du läser min blogg :)

 2. Hej!
  Jag ska på bröllop i sommar och undrar vilken frisyr som är fin på ett sommarbröllop? Ska man satsa på stora lockar, håruppsättning eller vad tycker du? :)
  Din blogg inspirerar!! :)

 3. Hej!

  Jag har ett färgat hår som med åren blivit grått (50 år). Ca 75-80% framtill och på hjässan, men mindre baktill. Jag färgar med Luxury haircolor, Green Light, från Italien. Mitt största problem är att underhåret bak är lockigt / krusigt och resten i stort sett rakt. Drar jag en borste genom håret (vilket jag numer gör väldigt sällan) står håret baktill som en stor boll av Svinto. Det har alltid varit lite lockigare underhår men det har aldrig betett sig så här? Har prövat många olika produkter men har ännu inte hittat någon som hjälper mig. Använder i nuläget Lanzas produkter. Klippte det kort för några år sedan men som tidigare vantrivdes jag i det och vill gärna ha lite längd på håret och sparar nu till jämnare längder. Jag har också mycket hår och åt finare hållet. Ska det bli någon form av volym måste jag föna håret vilket jag vill undvika eftersom håret verkar vara i dålig form (eller vad som nu hänt?). Mycket tacksam för tips/råd // Svintotroll

  • Hej! Jag tror att du fått en annan kvalité och struktur på håret helt enkelt det är ganska vanligt att håret ändrar sig när man blir runt 50. Det som kan hjälpa är produkter som ger mycket fukt och fett t ex Redkens Smoth Lock. Jag tror att det bästa är att du fönar det med en rundborste för att få ett jämnt och slätt resultat har du värmeskydd i innan sliter det inte direkt på håret. Du kan också platta det om du tycker det är enklare. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.