Läsarfråga, kopparton till kall hy

...

Beautiful-Red-Hair-Color-Trends-2013

Red hair

Jag skulle jättegärna ha en kopprig hårfärg med vet inte vilken man ska välja då jag är väldigt kall i mig själv…tips?

Hej Martina! En kopprig ton som går mer åt rött en åt guld passar bra om man har lite kallare ton i sig själv. Gå gärna och prata med en frisör för tips och råd vad just du passar i!

Lycka till!

 

22 thoughts on “Läsarfråga, kopparton till kall hy

 1. Hej!

  Jag tycker det är väldigt svårt att hitta en fin hårfärg till mig. Min hud är ganska oliv färgad och min naturliga hårfärg är lite gulblobd. Vilket för jag känner mig väldigt gul på vinter (på sommaren blir jag brunare och blondare). Har du några tips på vad jag kan göra?

 2. Hej! Jag fick en ”90-tals kris” och färgade mitt underhår mörkt brunt och behöll resten ljust blondt. Nu vill jag stegvis bli helt blond igen (iallafall få bort det mörkare). Då undrar jag hur jag bäst ska stegvis gå över till neutral, kallt blond igen? Ska jag ta någon askblond som är fotfarande åt det ljusbruna hållet och SEN bleka elr bleka direkt? Tell moi. Jag vet att frisör är bäst och jag överväger det, men min mamma har erfarenhet av att lägga färg, men inte vilken typ av färger man ska lägga i ett sådant här sammanhang. Kram!

 3. Hejsan, testar att kontakta dig här på bloggen istället då jag tidigare mailat dig angående en tävling jag vann (Lumene läppstiftet) Men har inte fått hem vinsten än.

 4. Hej, jag ska färga och slinga mitt hår, men jag vill helst kunna färga utväxten själv, men är inte det svårt om man har slingor ända upp i roten då?, ska man inte ta slingorna lite längre ner än roten, asså lite på olika ställen i håret?

 5. Hej, jag är blond med en mörk ”utväxt” (meningen så, är färgat) och har löshår (clips). Men nu har jag fått en stor längtan till att färga håret till något helt annat. Vill ha en ändring, en ganska stor också. Så vad skall jag göra? Vad är trenderna för i år och vad är annars sjuukt snyggt enligt dig? :) Rött är fint, men tror inte jag skulle kunna ”bära upp” det, så något annat tips än det skulle jag vara otroligt tacksam för!!! :)

  Hälsningar från en nöjd läsare!

  • Hej Teresa!

   Jag tror att en brunare ton kanske vore snyggt? I höst är det mycket varma toner med olika skiftningar i, alltså inte en hel färg utan att man blandar lite toner som går ton i ton. Jag skulle nog satsa på en snygg mustig brun nyans!
   Lycka till!

 6. Jag skulle vilja bli koppar röd, kanske lite mer orange än röd. Mitt hår är ljus brunt skulle jag nog säga, vill helst inte bleka det, utan vill bara tona det ”rött”. Har du några tips på färg och hur jag ska gå tillväga?

  (Mer som den översta bilden)

  • Hej Felicia!

   Wella har en toning som heter color fresh som jag tror skulle kunna passa dig. Färgen 6/34 eller 7/43 t ex skulle kunna passa. Lycka till!

 7. Hej, jag har verkligen ett problem här och vet inte alls vad jag ska göra!
  Blekte min utväxt igår som alltid funkar med samma blekning men just igår blev den gul och resten av håret helt vitt. Så idag köpte jag Nice and Easy Baby blond och la i håret för att få det i den färgen, bara det att håret blev grått och färgen fäster inte på utväxten alls ( den är gul än)! Har haft i inpackning för att få ut det gråa men det släpper ingening, vad ska jag göra nu haha? Hoppas verkligen du har något tips! :)
  Kan tänka mig att bli mörk askblond om det behövs men vill helst inte bli brunett.
  Kram

  • Hej Ida! Det är jättesvårt att svara på! Det är en utmaning även för oss frisörer att få ordning på ett missfärgat hår om det är blekt. Det bästa är att du går till en frisör som kan hjälpa dig att bli av med det grå och få en finare nyans i botten. Det finns stor risk att det bara blir ännu värre om du experimenterar mer hemma. Lycka till!

 8. Hej! Tack för en inspirerande och bra blogg! Jag följde ditt tips till en annan och tonade håret med Wella color fresh 6/34. Jag har naturligt ljusrött hår och ville göra färgen lite kraftigare. Nu har färgen tvättats ur och jag vill återigen tona håret men i en mer bestående färg än Wella color fresh dock inte färga håret. Jag har långt hår nedanför skulderblad. Vilken kan du rekommendera? Tack! Annika

  • Hej Annika! Vad roligt att du gillar min blogg! Nästa steg är en intensivtoning den är mildare en färg men sitter ändå väldigt bra och du kommer att få en liten utväxt. När du tonat en gång med intensivtoningen kan du underhålla med Wella color fresh, den kommer då sitta bättre eftersom håret är preparerat innan. Wella color touch har bra intensivtoningar och jag tror att 6/34 finns även i den.

   Lycka till!

 9. Hej !
  Jag är i grunden mörkhårig ( mörkbrun ) bruna ögon och med gul ton i mitt ljusa hy. De senaste åren har jag färgat och gjort slingor i håret, vilket har blekts i solen och numera är jag ljusblond. Eftersom jag har ganska många gråa hårstrån har jag tyckt att det varit bekvämt att slippa färga utväxten så ofta, då det gråa smälter fint ihop med mitt blonda hår.
  Men nu har jag tröttnat och vill gärna färga håret. Kan tänka mig i princip vilken färg som helst, hade varit skoj med lite förändring. Vilka färger tycker du skulle passa mig? Vilken färg skulle göra wow effekt på mig?

  Tusen tack för hjälpen!
  Paula

 10. Åh så fint :) Jag har aldrig haft varma toner i håret, det ska bli kul att testa.
  Tack så mycket för din tid och för snabb respons!

  Kram Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Läsarfråga, kopparton till kall hy

...

Beautiful-Red-Hair-Color-Trends-2013

Red hair

Jag skulle jättegärna ha en kopprig hårfärg med vet inte vilken man ska välja då jag är väldigt kall i mig själv…tips?

Hej Martina! En kopprig ton som går mer åt rött en åt guld passar bra om man har lite kallare ton i sig själv. Gå gärna och prata med en frisör för tips och råd vad just du passar i!

Lycka till!

 

19 thoughts on “Läsarfråga, kopparton till kall hy

 1. Hej!

  Jag tycker det är väldigt svårt att hitta en fin hårfärg till mig. Min hud är ganska oliv färgad och min naturliga hårfärg är lite gulblobd. Vilket för jag känner mig väldigt gul på vinter (på sommaren blir jag brunare och blondare). Har du några tips på vad jag kan göra?

 2. Hej! Jag fick en ”90-tals kris” och färgade mitt underhår mörkt brunt och behöll resten ljust blondt. Nu vill jag stegvis bli helt blond igen (iallafall få bort det mörkare). Då undrar jag hur jag bäst ska stegvis gå över till neutral, kallt blond igen? Ska jag ta någon askblond som är fotfarande åt det ljusbruna hållet och SEN bleka elr bleka direkt? Tell moi. Jag vet att frisör är bäst och jag överväger det, men min mamma har erfarenhet av att lägga färg, men inte vilken typ av färger man ska lägga i ett sådant här sammanhang. Kram!

 3. Hejsan, testar att kontakta dig här på bloggen istället då jag tidigare mailat dig angående en tävling jag vann (Lumene läppstiftet) Men har inte fått hem vinsten än.

 4. Hej, jag ska färga och slinga mitt hår, men jag vill helst kunna färga utväxten själv, men är inte det svårt om man har slingor ända upp i roten då?, ska man inte ta slingorna lite längre ner än roten, asså lite på olika ställen i håret?

 5. Hej, jag är blond med en mörk ”utväxt” (meningen så, är färgat) och har löshår (clips). Men nu har jag fått en stor längtan till att färga håret till något helt annat. Vill ha en ändring, en ganska stor också. Så vad skall jag göra? Vad är trenderna för i år och vad är annars sjuukt snyggt enligt dig? :) Rött är fint, men tror inte jag skulle kunna ”bära upp” det, så något annat tips än det skulle jag vara otroligt tacksam för!!! :)

  Hälsningar från en nöjd läsare!

  • Hej Teresa!

   Jag tror att en brunare ton kanske vore snyggt? I höst är det mycket varma toner med olika skiftningar i, alltså inte en hel färg utan att man blandar lite toner som går ton i ton. Jag skulle nog satsa på en snygg mustig brun nyans!
   Lycka till!

 6. Jag skulle vilja bli koppar röd, kanske lite mer orange än röd. Mitt hår är ljus brunt skulle jag nog säga, vill helst inte bleka det, utan vill bara tona det ”rött”. Har du några tips på färg och hur jag ska gå tillväga?

  (Mer som den översta bilden)

  • Hej Felicia!

   Wella har en toning som heter color fresh som jag tror skulle kunna passa dig. Färgen 6/34 eller 7/43 t ex skulle kunna passa. Lycka till!

 7. Hej, jag har verkligen ett problem här och vet inte alls vad jag ska göra!
  Blekte min utväxt igår som alltid funkar med samma blekning men just igår blev den gul och resten av håret helt vitt. Så idag köpte jag Nice and Easy Baby blond och la i håret för att få det i den färgen, bara det att håret blev grått och färgen fäster inte på utväxten alls ( den är gul än)! Har haft i inpackning för att få ut det gråa men det släpper ingening, vad ska jag göra nu haha? Hoppas verkligen du har något tips! :)
  Kan tänka mig att bli mörk askblond om det behövs men vill helst inte bli brunett.
  Kram

  • Hej Ida! Det är jättesvårt att svara på! Det är en utmaning även för oss frisörer att få ordning på ett missfärgat hår om det är blekt. Det bästa är att du går till en frisör som kan hjälpa dig att bli av med det grå och få en finare nyans i botten. Det finns stor risk att det bara blir ännu värre om du experimenterar mer hemma. Lycka till!

 8. Hej.
  Jag har blont hår med röda/guldiga nyanser men har börjat färga det rött med L’Oréals feria 7.46 en gång i månaden, för utväxt. Men det blir inte riktigt som jag vill ha det. Vill gärna ha det mörkt intensivt koppar men det blir ljust och blir sen guld orange efter nån tvätt. Och sen blir det mer och mer åt ljus brunt. Har du några tips på vad jag kan göra?
  Mvh Evelina

  • Hej Evelina! Jag vet inte exakt vilken rödnyans du vill ha men kanske kan Revlons Nutri color crème hjälpa dig? T ex färgen 734 . Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.