Läsarfråga, färga själv hemma

93da143ff1ecd5f7740311e91eb29263

Bild härifrån

Hej Sandra! 

Tack för din fina blogg :). Nu till min fråga, jag har inte färgat mitt hår på väldigt länge. Det är just nu mellan/mörk brunt (min naturliga färg) o topparna skiftar lite i guld o är lite solblekta. Jag skulle vilja ha en mer jämn färg alltså få bort de varma o ljusare längderna. Min fråga är om du kan rekommendera en färg jag kan göra själv hemma? Jag har varken råd eller möjlighet att gå till en frisör som det ser ut nu. Kram Jenny

Hej Jenny!

Jag skulle rekommendera att du gör en toning. Den kommer sitta lika bra på längderna som en färg men är mycket mer skonsam och lättare att hantera själv hemma. Wellas Color Fresh i färgen 5/0 tror jag skulle kunna passa dig väldigt bra. Den hamnar nära din egna färg och tar bort de varma skiftningarna. Mitt tips är att du lägger toningen första gången i blött hår och låter verka i 20 min sedan kan du använda den som ett färgschampo i duschen och låta verka 2-3 minuter när du vill fräscha upp färgen. Tycker du att 5/0 känns för ljus kan du prova 4/0, om du går till en frisörsalong som säljer toningen kan du få hjälp och titta på färgprover för att se vilken färg som passa bäst.

Du hittar Wella Color Fresh t ex här. 

Lycka till!

7 thoughts on “Läsarfråga, färga själv hemma

 1. Hej! Jag använde dina inspirationsbilder nätår jag tonade/slingade mitt hår hos frisör för nån månad sen (tack!), de lite varmare färgerna på bild 3 o 4: ”Läsarfråga, ljusa slingor i mörkt hår: https://www.bloglovin.com/blog/post/11066515/4185501619
  Om jag av budgetskäl inför sommaren vill göra en toning hemma själv (mest i botten eftersom de blekta slingorna inte börjar förrän längre ner)?, vlken färg kan/bör jag använda. Botten är nog ett snäpp ljusare än på bilderna, men fortfarande varma/gyllende/brun.

  • Hej Emma! Det beror ju helt på vilken naturlig färg du har! Kolla in t ex Wellas Color touch eller Goldwells intensivtoningar, de säljs även för hemmabruk hos frisörer. Bäst är ju om du kan gå till en frisör som säljer dem och få hjälp med vilken toning du ska välja! Stort lycka till!

 2. Hej!
  Jag måste fråga, hur får man till en sådan styling /frisyr som på bilden? Det är min drömlook, men har så svårt att veta hur jag ska få till det bra :) Vad ska jag be min frisör om för typ av klippning för att få förutsättningarna? Jag har ett långt ganska tjockt hår.
  Trevlig kväll!
  /
  Linda

  • Hej Linda! Jag skulle klippa upp det lite precis som hon har på bilden för att lättare få rörelse i håret. Sen skulle jag använda saltvattenspray och en stor locktång, du lockar allt hår bakåt från ansiktet. Kamma sedan igenom det med fingrarna och lägg i lite mer saltvattenspray krama lite lätt!

   Lycka till :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.