Läsarfråga, gula toner i blont hår

DET HÄR INLÄGGET INNEHÅLLER AFFILIATELÄNKAR, LÄS MER HÄR

allie-marie-evans-blonde-the-beauty-department

Hej, måste säga att din blogg är hur bra som helst! Älskar alla tips o att man kan ställa frågor. Jag hoppas därför du kan hjälpa mig :). Jag har blekt vitt hår men problemet är att det aldrig håller sig så. Efter ett tag börjar det alltid skifta i gult och jag vill ju ha riktigt vitt gärna en kall ton o inte varm. Så jag hoppas du kan ge mig tips, jag har provat silverschampo men det tycker jag inte funkar.. Super tacksam om du vill svara! 

Hej, tack vad kul att du uppskattar min blogg :)

Blekta hår har en tendens att gå åt det gula hållet så det gäller att underhåla det. Jag tycker du ska investera i ett bra djup rengörande schampo, det tar bort beläggningar som kan bli t ex av stylingprodukter och vatten. Ett blekt hår behöver rensas ibland för att få bort missfärgningar. Vill du ha en kall ton är det viktigt att du använder produkter som ger en kall nyans, min favorit produkt är Davines Silver conditioner. När du bleker utväxten är det också bra att ibland färga längderna för att rensa håret lite och tillföra kalla pigment.

Hoppas det gav svar på dina frågor!

Davines Alchemic Conditioner Silver ger en fin kall ton till ljusa hår, 279 kr här. 

8 thoughts on “Läsarfråga, gula toner i blont hår

 1. Hej!
  En fråga på det här med kallt blont hår.
  Jag har hört att silverschampo inte tar bort gula toner från ett naturligt ofärgat blont hår och att samma gäller med färgbomber (att det bara går att förstärka färgen på ett redan färgat hår) Stämmer detta?

  • Hej Frida! Ja de ger inte så stor effekt på ofärgat hår, är ditt hår naturligt blont kan det ändå ge lite effekt om det t ex är solblekt eller slitet i topparna och väldigt ljust naturligt.

 2. Hej, toppen blogg!
  Använder man kevin murphy maxi varje gång man tvättar håret eller bara iblnad? finns en motsvarande balsam till detta schampot?
  Funkar Davines alchemic conditioner silver bara på redan blont hår eller även om man har orange/gult i håret? (jag har gått från ganska mörk brun till ljus ombre som jag tycker är för varm i just orange/gult hår)

  evigt tacksam för svar :)

  • Hej Pernilla! Maxi Wasch är ett djuprengörande schampo så det ska man bara använda ibland, ett blont hår kan behöva rensas och det gör att silver inpackningen ger mer resultat. Det bästa är om du använder ett balsam med silver efteråt för att ge bästa effekt.

   Davines Silver Conditioner ger bästa effekt på riktigt ljust hår men den ger en lite kallare effekt även på mörkare gula toner.

   Lycka till!

 3. Hej!
  Jag är naturligt blond men har blekt håret det i flera år, dock har jag inte gjort det på säkert 2 år så det blekta som sitter kvar är i topparna. Tycker att det ser väldigt ”varmt och gult” ut i topparna så undrar om detta silver conditioner kommer att funka för att ge det ett lite mer kallare intryck? :)

  • Hej Amanda! Ja den kan ge ett lite kallare intryck men den ger mest effekt på riktigt ljust hår. Kanske skulle du behöva gå till en frisör och nyansera topparna lite och eventuellt jämna ut färgen. Lycka till!

 4. Hej!
  Jag är färgad brunett men vill fram mot sommaren göra slingor för att få lite skiftningar i hårfärgen. Vet du hur jag ska göra med det blekta slingorna för att hålla de fräscha och inte gula? Kan jag tvätta mitt hår med silverschampoo fast att jag är mest brunett ändå? Har du några tips till mig? :)

  Grym blogg, får många värdefulla tips och tricks här :)

  • Hej Johanna! Jag tänker att du mer vill ha dina slingor lite kola färgade/ljusbruna? Eller honungsblonda? Silverschampo funkar bäst på väldigt ljusa slingor så jag skulle nog hellre satsa på t ex Davines Tobaco conditioner som behåller den ljusbruna tonen så det inte slår över i gult.

   Tack för att du gillar min blogg o lycka till :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.