Läsarfråga, grönt hår

df6a9de983e4432729797f0bd76e832e

b773f8743902bccd9884ea1a291e71e7

e9d725387969d15d6910bdd9aa9599f1Hejsan,

Jag har en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag är väldigt sugen på att testa att ha grönt hår, antingen hela håret eller partier /ombré eller dipdye. Nu har jag ganska mörkt naturligt hår, mörkt brunt skulle man nog kalla det. Hur ska jag gå tillväga? Jag kan tänka mig lite mer mörkare grönt inte ljust eller mintgrönt utan mer grönt. Har du tips på var man kan hitta färg? Tacksam om du vill hjälpa mig :) 

Hej Elin!

Om du har ganska mörkt hår kan du behöva bleka det lite för att få fram effekten bättre men det kan fungera på din naturliga färg också du får prova dig fram. Du kan bleka upp lite partier för att få en ombré effekt eller dip dye, jag skulle inte rekommendera att du bleker hela håret. Gå helst till en frisör och blek så kan du färga det hemma sen eftersom det behöver underhållas, starka färger har en tendens att tvättas ur fort. Här kan du hitta en grön färg från Manic Panic och en lite ljusare grön färg hittar du här.

1549-100-0031_1Directions Hair Colour Alpine Green 69 kr

96991Manic Panic Green Envy 129 kr här

4 thoughts on “Läsarfråga, grönt hår

 1. Hejsan! Jätte bra blogg med bra tips!
  har en fråga.
  När jag ska färga mitt hår hemma (tex) så går färgen ur efter cirka 5 tvättar, och då har jag köpt färg och inte toning. När jag går till frisören håller de i sig kanske nån vecka eller 2. Färgen försvinner jätte snabbt ur mitt hår och känns så ovärt att lägga flera hundra på att gå till frisören. Men självklart vill man ju det med eftersom det blir bäst resultat. Men finns det något sätt som gör att färgen håller längre?

  Har påpekat detta till min frisör och hon sa att de kallades glashår. Som jag aldrig har hört talas om. Men hon sa inget mer om det. Så antar att de inte går? =)

  Tack! Bra blogg!! :D

  • Hej Frida! Glas hår brukar man kalla hår som är väldigt fina och oförstörda, de är svåra att få färgen att fästa på. Nu vet jag ju inte vilken färg som frisören använt men det ska gå bra att färga glashår bara man är medveten om det och av min erfarenhet brukar det hålla bra när man väl färgat det. Men vissa hår är ju svårare att få färgen att stanna kvar på och det verkar ju som att du har ett sådant hår. Nu vet jag inte vilken färg du har men jag skulle rekommendera att du använder något som förstärker färgen mellan gångerna du färgar det. T ex en lätt toning som Wella color fresh (fungerar även som schampo eller en färginpackning.

   Lycka till!

 2. Hej!
  Just ni har jag samma färg på mitt hår som på bilden bara de att de är av märket ”star gazer”.
  Jag undrar hur man ska göra för att få bort den, ska man bleka de eller börja med att färga direkt till en annan hårfärg?
  Tacksam för svar!

  • Hej, det beror ju lite på vilken annan hårfärg du tänkt dig men jag tror att det är bäst att bleka av det gröna och sedan färga in i en annan färg annars finns det risk att det gröna lyser igenom lite om det inte är värdigt mörkt du tänkt dig? Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.