Läsarfråga, göra balfrisyren själv?

the-beauty-department-easiest-updo-512x714 the-beauty-department-easiest-updo-ever-tutorial-hair-512x1783 thebeautydepartment-easiest-updo-512x681

Bilder från The Beauty Department, där finns också en utförlig beskrivning. 

Hej! 

Tack för en väldigt bra blogg! Jag ska på bal nu i maj och funderar på om jag ska våga göra en frisyr själv. Jag skulle vilja ha en ganska enkel låguppsättning. Gärna lite lös, den får inte kännas för stram eller tantig. Vad är det som är viktigt att tänka på om jag gör den själv? Jag vill ju ändå att det ska vara hållbart såklart och det är väl det som är svårast. Om du har någon idé om vad som skulle passa och gärna en tutorial om du vet någon vore super snällt! Tacksam för lite råd och tips! 

Hej Anna!

Vad roligt att du gillar min blogg :). Grundarbetet är viktigt för att frisyren ska bli hållbar och det gäller att lägga ner tid på att tupera och locka håret innan du sätter upp det. Använd också en produkt som gör håret strävt och lättare att jobba med t ex Dust it från Osis. Den här guiden som jag hittade ovan kan vara bra att utgå från, du kan variera den genom att locka håret och få den ännu mer lös och mjuk men att utgå från uppdelningar och tofsar gör det mycket enklare och mer hållbart. Sen gäller det att öva några gånger innan så du känner dig förbered den dagen då balen är. Se till att du har gott om tid på dig också!

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.