Läsarfråga, frisyr för fyrkantig form

Jessica Simpson har fyrkantig formbra  på sitt ansikte och passar bra i sned lugg och mjuka lockar 

Hej!

Jag undrar om du skulle kunna tipsa och inspirera till lite frisyrer för oss med en fyrkantig form på ansiktet. Som du kanske förstår så har jag fyrkantig form på ansiktet, men också lite smått runda kinder (har fortfarande lite babymull) och hög panna. Jag har väldigt tunt och fint hår. Det är långt och har en naturligt kopparröd nyans. Det jag vill dölja lite är min höga panna och det höga hårfästet, hårfästet ligger jämt med öronen ungefär om du förstår?

Jag vill gärna behålla längden men klipper gärna snedlugg och så.
Tack på förhand! Mvh Martina

Hej Martina!

Ett fyrkantigt ansikte behöver en frisyr som är mjuk mot ansiktet. Undvik en jätteskarp lugg och mittbena, men en sidbena och sned lugg är toppen för att mjuka upp. Lockar mjukar och också upp så prova att locka ditt långa hår och klipp gärna upp det så det blir fall i det.   Undvik strama uppsättningar, eftersom det kan göra att ansiktet ser hårt och kantigare ut. Sätter du upp det är det väldigt fint om det får hänga ner några slingor för att mjuka upp.

Hoppas det gav dig lite tips och idéer!

4 thoughts on “Läsarfråga, frisyr för fyrkantig form

 1. hej ! jag färgade håret igår hos frisören. jag tyckte det blev lite väl mörkt men sa inget hehe.. men jag undrar om det kommer bli mycket ljusare efter man har tvättat det ? jag känner inte att jag passa i såhär mörktbrunt hår.. :(

  • Hej! Det kan bli lite ljusare när du tvättar det nu de första dagarna. Alla färger tvättas dessutom ur en del efter ett tag, hur fort det går beror på hur ljust ditt hår var innan. Men ge det en vecka eller två så kommer det kännas bättre :)

 2. Hej! Jag har ett fyrkantigt ansikte (tror jag, det är iallafall det som matchar bäst in när jag läst om det) och har just nu lugg samt hår ner till brösten (ungefär) som är någon blandning av lätta lockar och rakt. Har du något tips på frisyrer som skulle kunna passa? Jag vill väldigt gärna ha lugg då det täcker de prickar jag har på pannan (vilket är otroligt skönt) dock har jag hört att det inte passar så bra till mitt ansikte… Mitt hår är också väldigt tunt, utseendemässigt, så jag är rädd att om jag klipper det kort så ser det ”klistrat” ut (tryckt mot mitt huvud).
  Så, kort sagt, har du något tips på frisyr som passar till mig och möjligen ett sätt att fluffa till håret lite? :)

  Ha en bra dag! :D

  • Hej! Har man ett fyrkantigt ansikte ska man försöka undvika att ha allt för raka, hårda kanter mot ansiktet. En mjuk frisyr med lite fall eller lockar passar jättebra och mjukar upp ansiktet. Man kan absolut ha lugg men ska undvika den hårda Loreen luggen en lite mjukare variant passar bra. Du kan absolut satsa på en kortare frisyr men det kan kräva lite mer styling. Har du tunt hår behöver du ha i någon bra volym produkt t ex ett saltvattenspray eller dust it från Osis. Jag ska försöka hitta lite bilder som jag tror kan passa i ett inlägg lite senare!

   Tack detsamma :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.