Läsarfråga, förstört hår av färgning

Hejhej! Jag hittade din blogg för några dagar sedan och måste säga att den är super! Sjuktmycket bra hårtips! Och jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig. Mitt hår är kattastrof och jag mår jättedåligt över det! I december förra året gjorde jag en rakpermanent och typ i somras gjorde jag tre blonderingar på raken och det gick av och jag kunde dra i det och det lossade massa hår! Jag gick till en frisör och klippte bort nästan allt det slitna för hon sa att det lilla slitna hon lämnade kvar skulle kunna återhämta sig om jag sov med hårinpackning och dränkte det i hårolja innan jag gick och la mig.

Detta känns så jobbigt för jag hade hår nästan ner till naveln förut och nu är det typ till halva tuttarna. Men min fråga till dig är. Vad ska jag använda för scanmpo, balsam och hårinpackningen? Ska jag gå och klippa mig en gång till för att få bort allt slitage eller tror du att det kan återhämta sig på nått sätt? Mitt hår är också jävligt frissigt men det förstår du säkert!

Jag hoppas verkligen att du hjälper mig så fort du får tid.

Hej! Tack vad kul att du tycker det :)

Jag skulle rekommendera att du börjar med Extreme serien från Redken. Den hjälper till att bygga upp håret igen och reparera det. Prova schampo, balsam och inpackningen i den serien. Är det väldigt frissigt kan du prova någon utslätande produkt t ex After Party från Tigi. Jag tror att det kommer att återhämta sig om du fortsätter att sköta om det och börjar med Extreme serien, hår tål mer en vad man kan tro! Du kan fortsätta att toppa håret lite med jämna mellanrum så håller det sig fräscht i topparna.

Lycka till nu!

 

13 thoughts on “Läsarfråga, förstört hår av färgning

 1. Snabb fråga, jag har tonat mitt hår brunt, och nu efter sommaren är det väldigt ljust brunt, om jag ska gå tillbaka till min naturliga hårfärg (blondt) ska jag då köra på en avfärgning, slingor eller bara blondera hela håret på en gång? Vill vara så skonsam som det går mot håret.
  Du får gärna tipsa om återfuktande schampoo & balsam och dylikt, har också problemet att mitt hår liksom blir typ för tungt när det är längre att det inte orkar ”locka sig självt”. Ju kortare hår jag har desto mer självlockigt är det men skulle vilja ha mina självlockar nu när det är längre med. Har hår i längd ungefär till typ axlarna :)

  • Hej! Slingor i olika omgångar är det bästa för att få ett snyggt resultat. Det blir lätt ojämnt annars om man ska bleka hela håret. Det kan behöva nyanseras lite också för att få en blond känsla på håret igen och komma nära din egna färg. Mina favorit schampon kommer från Redken o Kerastase så kolla där efter produkter som ge fukt. När det gäller håret tycker jag du ska klippa upp det då kommer lockarna upp mer.

   Hoppas det gav svar på dina frågor :)

 2. Sv: tack så mycket! Vet du vart man kan köpa vanlig toning då? En som tvättats ut efter några veckor? Någon billig?
  Tacksam för svar så fort som möjligt, kram!

 3. Börjar med att säga tack för en bra blogg och en ovärdelig källa till inspiration och tips!

  Jag är på jakt efter ett awesome värmeskydd. Upplever inte någon direkt skillnad med några jag använt, förutom att vissa riktiga budgetmärken (köpta på ICA, t.ex.) efterlämnar en ”smutsig” känsla. I fråga om mindre slitage har jag inte upplevt någon skillnad på dyrare märken heller..

  Jag har provat en sprayversion från OSIS; och en creme från Loreal Expert, absolut repair-serien.

  Jag har rätt så typiskt nordiskt hår. Tunna hårstrån, ganska rakt men med visst lätt självfall. Jag har slingat (med blondering) och färgat hos frisör för ca. 4 månader sedan. Håret är rätt poröst och jag får lätt kluvna toppar.

  Jag brukar aldrig föna håret, men plattar det då och då. Jag använder dock volymtång över nästan alla partier av håret, efter varje tvätt. Därav är det inte bara längderna som utsätts för värme.

  Har du något bra tips på värmeskyddsprodukt? Kosta vad det kosta vill!

  • Hej! Vad roligt att du gillar min blogg :). Jag skulle rekommendera Redkens Align 12, det är en super bra platningskräm som skyddar mot värme och ger ett utslätande effekt som håller länge. Annars har de också ett spray som är bra men inte lika utslätande (kanske bättre om du vill skydda ända in från rotten) det heter spray starch 15.

   Lycka till!

 4. Hej och tack för en bra blogg! Har en snabb fråga, jag har långt håt och har fått en massa olika rekomendationer på hur jag ska sova med det för att det ska få så lite slitage som möjligt. Vissa säger att jag ska sova i fläta, uppsatt i en boll mitt på huvudet och andra utsläppt. Så hur ska det egentligen vara?! Tack på förhand!

 5. Hej, jag har en fråga och behöver svar snarast. :)

  Jag ska göra en hårförlängning,
  Håret är blont nu så att jag kan färga det till samma färg som jag ska färga mitt eget hår sen.

  Jag ska använda ”Four Reasons Take Away Color” färgen ”Marmelade”.

  Och nu är frågan: Då mitt eget hår är typ kopparfärgat, och hårförlängningen är ljusblond, kommer det att bli helt olika resultat efter färgningen?

  Jag vill ju att håren ska matcha i färg. Men jag blev så osäker nyss, borde jag färga en förlängning som är lite mörkare istället?

  Info om färgen:

  Ammoniakfri hårfärg (intensivtoning) som ger dig en vacker och härlig färg med naturligt resultat på ett snabbt och enkelt sätt.
  Tack vare saknaden av ammoniak i produkten får du en betydligt skonsammare färgning för håret eftersom produkten inte angriper och tar bort naturlig färg lika aggressivt som färg med ammoniak i. Detta leder i sin tur till en mer naturlig färgning med mer glans och lyster

  * Oparfymerad färgning för dig som är känslig mot starka dofter.
  * Den milda men effektiva färgningen utan ammoniak ger dig ett naturligt resultat som ser livligt och glansigt ut.
  * Bra täckningsförmåga trots saknaden av ammoniak. Detta är en demi-permanent svart hårfärgning (permanent hårfärg utan ammoniak) som kan täcka upp till minst 70% på grått hår
  * NPT (Nano Pigment Technology) är en nytänkande teknik inom hårfärgning som tillverkarna har patent på. Four Reasons Take Away Colors är uppbyggt på samma sätt som den ammoniakfria succéfärgen KC Color Velvet som används i över 1000 salonger runt om i Skandinavien.
  * Detta är beviset på att man kan använda ammoniakfri hårfärg för att få bra resultat även hemma. Färgerna bygger på små färgpigment i nanoklassen vilket gör att färgpigmenten tränger in och sätter sig i hårets struktur lättare utan hjälp av ammoniak.
  * NPT-tekniken ger dig fantastiska färgresultat utan att utsätta dig och håret för ammoniak

  • Hej! Det bästa är att du sätter i löshår i den färg som ditt egna hår är. Det är väldigt svårt att färga löshår eftersom håret kan dra åt sig färgen ojämnt och det kan även bli olika nyanser. Det kan även tvättas ur fort så att köpa ett löshår i rätt färg kan löna sig i längden. Lycka till :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.