Läsarfråga, färga utväxten själv

Hej Sandra!

Jag heter Sofie och bor i Finland. Jag har en fråga till dig som jag jätte gärna skulle vilja ha svar på snarast! :)
Jag var blond till födseln och mitt hår blev som de flesta andra blondiner, askblont. Så jag började slinga det i 8:an hos frisör, med blondering alltså. 
Nu har jag gjort det i några och och nu har jag en utväxt igen som jag inte gillar och jag skulle vilja göra det mer blond uppe på huvudet SJÄLV eller en kompis här hemma. 
Men då till frågan, vad för sorts blond-färg ska jag välja? Min mamma vill helst inte att jag färgar det hemma eftersom hennes hår lätt slår fel färg, rött när hon färgar, hon tror att mitt hår är av samma typ.
Och vad för ”färg” ska jag välja blond,blondering eller TONING osv…? Blondering sliter ju så mycket, dock är det väl lite blondering i alla blonda nyanser? 
Det finns väl blond med ”blå-,röd- och grå-ton” i? Så om jag skulle välja en med typ askblond eller blå-ton så kanske det inte skulle slå rött? JÄTTE tacksam för svar!

Med vänliga hälsningar, Sofie

Hej!

Jag kan hålla med din mamma att det är risk fyllt att göra det hemma det blir lätt gult eller orange och det kan även bli fläckigt. Men om du vill prova själv så är det en ask eller blå ton du ska välja på färgen. Det är bättre att du tar en färg som ljusar upp, blekning kan bli väldigt fel när man gör hemma. Den sliter också på håret men är lite mildare en blekning. Det viktiga är att du bara lägger den i botten och inte på topparna, då finns det risk att de blir väldigt slitna eller att de drar åt sig färgen och slår över i en grå/blå ton.

Lycka till!

8 thoughts on “Läsarfråga, färga utväxten själv

  1. Hej! Det är så att jag har svarta och väldigt täta ögonbryn och eftersom att mitt hår är brunt ser ögonbrynen för markerade ut och skulle hellre vilja ha bruna bryn. Därför undrar om jag om det blir bra resultat ifall jag färgar med en brun ögonbrynsfärg? Det är trots allt från svart till brun, så kan det bli någon konstig färg istället? Och har du tips på färg och sånt?
    Är otroligt tacksam för svar :)

  2. Nu har jag färgat mitt hår ljusbrunt och så ser det ut! Från platina blond till brun/ valfri färg: Jag har länge gått och funderat på vad jag ska göra av mitt sönder blekta hår. Jag har inte haft råd att gå till en riktig frisör och ingen vet hur man gör på egen hand.Har inte heller lyckts googla fram hur jag ska lyckas färga det utan att det blir grått/grönt. Förrän i förrgår därför tänker jag skriva ner det här till någon annan som kanske behöver lite hjälp.

  3. När håret färgas eller bleks startar flera kemiska processer både parallellt, och efter varandra. Svällt hår absorberar färg bättre Ammoniak-vattenlösningen absorberas av håret och får det att svälla. Det öppnar upp håret så att färgpartiklar och andra ingredienser kan tränga in. Bindningar Färglösa förstadier till färgpigment reagerar med väteperoxid inuti håret och utvecklas till färdiga färgpigment. Väteperoxiden fungerar som ett hjälpämne till den kemiska bindningen. Ljusa upp naturliga pigment Väteperoxid tillsammans med blonderingspulver eller blonderingskräm bleker både hårets naturliga pigment och eventuella konstgjorda pigment. Efter en blondering kan man i princip färga in med vilken färg som helst, eftersom tidigare pigment är helt eller delvis borttagna. Hur ljust håret blir och vilken nyans det får påverkar man med hjälp av verkningstiden. Vid en blondering går färgpigmenten alltid igenom röda och gula faser medan de bleks bort. Det är viktigt att man ställer en diagnos på kundens hår före en blondering, såsom hårets kvalitet och tidigare behandlingar.

  4. Jag tycker att du ska göra slingor, gärna i lite olika blonda nyanser. Jag rekommenderar att du går till en frisör, det är svårt att göra hemma och det är stor risk att det blir gult. Använder man bara rätt produkter kommer det inte slita så mycket på håret, var noga med inpackningar ett tag efter bara. Jag tror att det kommer bli grymt snyggt! Det är så fint med mycket ljusa slingor i rött hår.

  5. Längtar du efter att se pigg och fräsch ut utan att behöva stå framför spegeln och sminka dig varje morgon? Det är lätt, om du bara har cirka en halv timme över en gång i månaden. Det är ju trots allt väldigt lite tid emot vad du kanske avsätter varje dag i vanliga fall till att sminka dig för att känna dig fräsch! Svaret är så enkelt som att färga ögonbrynen och ögonfransarna en gång i månaden. Det är hur enkelt som helst att göra hemma på egen hand, men känner du dig väldigt osäker så är det inte allt för dyrt att göra på salong heller. De flesta hårvårdssalonger eller make up salonger erbjuder ögonbryns- och ögonfrans färgning. Väljer du nu att göra det hemma i alla fall, så kommer här några enkla tips för att du ska lyckas så bra som möjligt. Ögonsbryn- och fransfärg finns att köpa på de flesta stormarknader. Ett startpaket kostar mellan 70- 90 kronor och räcker till flera färgningar. Har du ljust hår skulle rekommenderar jag att du använder dig utav en brunfärg och har du mörkare hår en svartbrun färg. Den svarta färgen rekommenderas endast till personer med svart hår, då den annars blir väldigt skarp! Köp alltid den vanliga ögonbryns-/fransfärgen och inte snabbfärgningen då snabbfärgningen fäster väldigt lätt i huden och är svår att få bort!

  6. Hej! Jag har slingat (blekt) håret hemma ett par gånger nu och det har blivit helt okej. Jag började som mörkbrun och vill bli blond i slutändan. Just nu är det typ orange-aktigt, men mitt uppe på huvudet har det blivit som ”fläckar”, dvs små 1×1-cm’sprickar närmast hårbotten som inte har blekts alls. Kan en frisör rätta till detta, och isåfall, vad ska jag be om?

    • Hej! Ja en frisör kan rätta till det, men det är svårt att bli av med fläckar och få det helt jämnt. Det kommer absolut att bli en jämnare och finare färg om du tar hjälp av en frisör! Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.