Läsarfråga, färga hemma

Copper Red Hair

Hej! Hittade nyss till din blogg och måste först säga att den är OTROLIGT bra!!! Sen så skulle jag jättegärna lite frisör hjälp då jag ska färga mitt hår, skulle vara jättesnällt om du kunde svara och hjälpa mig lite. =)
Jag har blont hår just nu, en varm honungsblond ton. Jag vill jättegärna färga mitt hår kopparrött men är helt pank så enda alternativet är att göra det hemma… HUR får jag till en VARM kopparröd färg på bästa sätt? Det viktigaste är att det är en varm ton då jag verkligen inte passar i kalla toner. Är det möjligt att få till en snygg jämn färg med en färg köpt på åhlens? Så tacksam för svar! =)

Hej Nellie! Vad glad jag blir att du gillar min blogg!

Det är lite knepigt att färga håret själv men jag tror att du kan lyckas eftersom du har bra förutsättningar. Välj en färg som är riktigt kopprig och guldig. Den får inte vara för röd för då är det lätt att den slår över i en kall röd färg. Eftersom jag själv aldrig använder färg man kan köpa i butik så kan jag tyvärr inte råda vilket märke eller exakt färg du ska köpa! Sen går det åt mer färg en vad man tror så har du till axlarna eller längre går det åt minst två förpackningar. När man färgar första gången från blont kan färgen gå ur väldigt snabbt så köp gärna Revlons färginpackning i färgen 734 Copper Gold för att underhålla färgen varje gång du tvättar håret. Tänk på att nästa gång du färgar det lägger du färgen bara i botten, eventuellt kan du dra ut den sista fem minuterna för att fräscha upp håret.

 

Lycka till!

2 thoughts on “Läsarfråga, färga hemma

  1. Hej Sandra! Har precis hittat din blogg och bara älskar den för den kan bli min räddning kanske! Jag är en tjej på 14 år som har långt, tjockt, rakt och vanligt blont som naturliga hårfärg som har ett STORT problem just nu som jag även tror att andra människor oxå har! Jag har färgat/tonat/blekt mitt hår ganska många gånger i mitt liv. Men jag börjar med vintern 2011 då jag färgade mitt hår knall rött. Efter en månad ungefär så började färgen att gå ut och jag fick en gräslig utväxt till det där orange röd aktiga håret men jag levde med det tills april eller maj ungefär då jag blekte, färgade, slinga och tonade mig till en fin färg. Efter 2 dagar när det var dags att tvätta håret så försvann den där fina färgen och blev knall gult i helt vanligt dusch vatten inte klor eller så. Jag försökte med silver shampo och massa saker men inget fungerade så i august så bestämde jag mig för att intesivtona mitt hår med färgen Loréal Casting 700 blond. Men det blev grå/grönt aktigt så dagen därpå så testade jag ketshup och det tog bort det gröna med inte det gråa. Så jag tonade mitt hår med Sunny Honney och blev nöjd faktiskt. När toningen började att gå ut blev mitt hår gult och jag färga om det i samma färg igen. Men nu till vintern 2012 så ville jag ha lite mörkt fast även blont så jag bestämde mig för att skaffa ombre med mörkt nere och ljust uppe. Jag minns inte vad färgen hette men det var pytte lite rött i för jag inte ville ha grönt igen eftersom att det var väldigt gult. Men annars bara brunt. Men efteråt så blev jag som röd hårig igen. Det var intensivtoning som tur var men är rädd att tappa håret om jag gör om? Nu vill jag bli blond igen. Vad ska jag göra vill bli lite jul fin? Nu struntar jag i ombre såklart vill bara få en fin blond naturlig färg utan att slösa mycket pengar, riskera håret eller få onaturliga färger. Ska jag göra hemma/salong? Färg/tonig? Tips på färg? Är så himla ledsen gråter varje gång jag tänker på mitt hår! Hoppas att du svarar behöver verkligen hjälp! Tänker ALDRIG krångla med starka onaturliga hårfärger igen!! Du bestämmer exakt vilken blond som bli finast, enklast och naturligast hest lite mörkare blond för vill inte få så stor skilnad på utväxt!! Kram// T…♥

    • Hej Thelma!

      Det är svårt att färga ett hår som är färgat så många gånger som ditt. Det är lätt att det drar åt sig både varma o kalla toner och det kan vara svårt att få det att hålla. Mitt bästa råd är att du går till en frisör. Det är annars väldigt stor risk att det inte blir bra och att du sliter onödigt mycket på håret. Eftersom det är ganska slitet så är risken stor att det kommer rinna ur ganska mycket färg i början, därför skulle du behövs underhålla det hemma. Det finns lättoningar, färginpackningar och färgschampo som du kan använda för att behålla färgen. Fråga din frisör om råd när du färgar det.

      Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.