Läsarfråga, färga håret när man är gravid

@Kristina Kilmer Kilmer Mahaffy this is kind of a combo of blondie blonde and your natural-ish color!

Bild härifrån

Hej Sandra! Tack för en jättebra blogg! Jag tänkte passa på att fråga dig om färgning när man är gravid. Jag har precis fått reda på att jag är gravid och brukar färga mitt hår ljusare ca varannan månad. Vad rekommenderar ni frisör när man är gravid? Kan det vara farligt att färga håret? Jag har hört att det kan bli missfärgat stämmer det? Det är ju inte jättekul att gå med en mörk utväxt i nio månader och jag gillar verkligen att vara blond. 

Tacksam för svar,

Sara 

Hej Sara!

Vad roligt att du gillar min blogg och grattis till graviditeten!

I Sverige finns det inga restriktioner mot färgning under graviditeten. Men man ska självklart vara medveten om att det är kemikalier och allt man lägger på huden går ju in i kroppen. Men vården avråder det alltså inte.

Slingor är ett väldigt bra alternativ för då kommer ju inte färgen i kontakt med hårbotten utan bara med själva håret. Så slingor kanske kan vara en bra idé att gå över till? Då behöver du inte färga så ofta heller och du kan även blanda in lite olika blonda färger för att få det mer naturligt mot hårbotten.

Jag har inte någon erfarenhet själv av att det kan bli missfärgat men håret kan ju förändras under graviditeten och kan t ex bli mörkare vilket kan ge ett annat färgresultat en vad man är van vid.

Hoppas det gav svar på din fråga!

 

2 thoughts on “Läsarfråga, färga håret när man är gravid

  1. Hej sandra! jag har en fråga kring frisyr. Har just nu blond hår en bit ner över bröstet, luggen är ungefär lika lång. Jag är ganska sugen på att klippa mig en bit. Mitt hår är varken lockigt eller rakt utan blir mest bara trassligt. Vilket inte är fint utsläppt. (jag vill kunna ha det utsläppt, men kunna sätta upp det)
    En kort frisyr vill jag inte ha…inte färga det heller ( YOLO är jag liksom)
    men undrar om du har några idéer, för vill ända klippa mig en bra bit mer än vad jag har nu. Klippa upp det, lugg? Tack för en mycket bra blogg!

    • Hej Sara! Vad roligt att du gillar min blogg :)

      Jag tycker du satsa på att klippa av håret en bit. Kanske vid axlarna eller strax över. Då är det ändå så långt att du kan sätta upp det om du vill. En lugg är också en bra grej för att göra en stor förändring men ändå behålla längden. Jag har kollat upp lite bilder och lägger upp lite förslag senare så håll utkik i bloggen :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.