Läsarfråga, extremt slitet hår

Hej Sandra, 

Hoppas du kan hjälpa mig med lite råd!

Jag gjorde det stora misstaget att permanenta mitt hår! Jag hade innan axel långt hår som var slingat ljust men inte alls så slitet! Nu är det katastrof! Jag är så ledsen, det blev inte heller de lockar jag önskade utan de blev bara väldigt slitet. Finns det något jag kan göra? Tips på produkter framför allt! Jag har aldrig haft så slitet hår så jag har liksom inte tänkt på att det ska vara speciellt vårdande så nu känner jag mig helt lost.. Går det ens att reparera eller är det bara att klippa som gäller? 

Väldigt tacksam om du kunde hjälpa mig :) 

Hej!

Vad tråkigt att du inte blev nöjd med permanenten men det går faktiskt att reparera håret om man använder bra produkter. Du kan behöva klippa en liten bit men som sagt det går att reparera så har du bra tålamod slipper du klippa allt för mycket.

Mitt första tips är att du provar en Olaplex behandling på salong och köper med dig steg 3 hem och använder den en gång i veckan för att verkligen reparera och stärka håret på djupet. Du kan läsa mer om Olaplex här. 

Mitt bästa tips när det gäller produkter är Redkens Extreme serie, det är den hittills bästa jag testat och som jag kan gå i god på att den verkligen fungerar ! Den har räddat mitt hår när det har  varit extremt slitet efter någon behandling. Mitt tips är att du testar schampo, balsam och Anti Snap som är en leave in treatment. Det kan ta ca två månader innan du märker någon skillnad men sen så kommer du se att håret känns mycket bättre, framförallt om du kombinera Olaplex med de här produkterna.

Stort lycka till!

Redken-Extreme_artikelDu hittar Redkens produkter till ett bra pris här

6 thoughts on “Läsarfråga, extremt slitet hår

 1. Har lite av samma problem men efter en blekning hos en mindre begåvad frisör, men jag har tunt och fint hår som väldigt lätt blir fett speciellt i hårbotten. Bidrar dessa återhämtning schampo/olaplex från resten till väldigt fett eller går det att köra på för även mig?
  Kör Paul mitchell lemon sage idag, grymt bra för mitt flottiga hår :)

  • Hej Helen!

   Nej jag tycker inte schampot gör håret fett och det passar även ett fetare hår. Men om du inte vill byta schampo satsa på de andra produkterna i alla fall! Lycka till :)

 2. Hej Sandra. Jag skulle vara väldigt tacksam om du svarade på min fråga:
  Jag har naturligt mörklbolnt/ljusbrunt hår (var helt blond som barn). För ca 1,5 år sedan färgade jag håret mörkt mörkt brunt. Färgen skulle försvinna efter några månader men mitt hår förblem röd/brunt. Jag lade sedan nu i April blonda slingor för att få lite ljusare hår, men förstörde detta genom att jag hemma impulsfärgade mitt hår platin blont, resultatet blev ett antal olika nyanser av blont och röd/orange.
  En månad efter det for jag till en frisör som i tre timmar försökte fixa mitt hår. Hon behandlade det med olaplex men mitt hår blev väldigt väldigt torrt. Nu har jag undvikit att tvätta mitt hår mer än 2 gånger i veckan o inte fönat eller så. Jag använder balsam o shampo för torrt och slutet hår och dränker mitt hår i olja, mn de tär ändå torrt. Jag borde nu fara och färga min utväxt, men jag vet inte vad jag skall göra. Sliter det mycket på håret att bleka utväxten? Vad kan jag annars göra för att gömma min utväxt? Sedan så är mitt hår lite för ljus för min smak så skulle kanske vilja förga de lite lite mörkare, är det värt det eller kommer det bara slita på mitt hår? Och så, om jag klipper upp mitt hår, är det någon skillnad om jag klipper raka eller i våningar mina toppar? Jag har ganska tjockt hår som lätt blir platt. Snälla svara på mina frågor, du har värlens bösta blogg!

  • Hej Karina! Jag tror inte det är någon fara att färga utväxten men du kanske inte behöver ljusa upp den lika mycket? Jag skulle råda dig att tona ner håret lite så det inte är lika ljust och så att det passar bättre ihop med din utväxt. Man kan gärna slinga det i olika blonda toner (inte bleka utan tona) för att få det naturligt och livfullt, det sliter ingenting på håret. Sen rekommenderar jag att du samtidigt gör en Olaplex behandling samtidigt för att stärka upp håret efter alla färgningar du gjort, det finns ju även ett steg 3 som du kan köpa med dig hem.

   Jag förstår inte riktigt vad du menar med klippningen men det är bättre att klippa ur topparna så det faller finare om du har tjockt hår som lätt blir platt.

   Lycka till :)

 3. Hej Sandra!
  Jag har jättetunnt hår som går lite nedanför axlarna, som båda är frissigt och torrt. Extremt fult skulle jag säga.
  Det är det att mitt hår växer väldigt sakta eller nästan typ inte alls, så jag är väldigt rädd för att klippa det med tanke på att jag inte vill ha kort hår. Så senaste gången jag klippte mig var för 1 år sen.. Och eftersom det är så frissigt plattar jag det väldigt ofta (som jag inte borde göra men..) och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Är det bara att raka av det eller?
  Tacksam för svar.

  • Hej Sandra!

   Nej jag tycker verkligen inte att du ska raka av dig! Det låter som att du behöver en riktigt bra serie för torrt och frissigt hår, jag skulle rekommendera Davines Love smothing serie i både schampo o balsam. Sen måste du sluta platta det, jag vet att det är svårt men håret blir bara ännu torrare av det. Jag tycker också du ska prova att klippa bara topparna för att fräscha upp det, gå till en frisör som du litar på och bara klipper ytterst lite. En annan grej som jag tror skulle passa dig är hairtalk, bara som en förtjockning för att få en lite tjockare härligare känsla på det. Du kan kolla in lite bilder på Instagram under Hairtalk.

   Stort lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.