Läsarfråga, bli av med mörkt underhår

Hej! Jag fick en “90-tals kris” och färgade mitt underhår mörkt brunt och behöll resten ljust blondt. Nu vill jag stegvis bli helt blond igen (iallafall få bort det mörkare). Då undrar jag hur jag bäst ska stegvis gå över till neutral, kallt blond igen? Ska jag ta någon askblond som är fotfarande åt det ljusbruna hållet och SEN bleka elr bleka direkt? Tell moi. Jag vet att frisör är bäst och jag överväger det, men min mamma har erfarenhet av att lägga färg, men inte vilken typ av färger man ska lägga i ett sådant här sammanhang. Kram!

Hej! Det bästa är att göra många ljusa och tunna slingor i underhåret för att få tillbaka det blonda stegvis. Det behöver kanske slingas 2-3 gånger innan det blir så ljust som innan men det är det mest skonsamma och lättaste sättet. Lycka till :)

 

2 thoughts on “Läsarfråga, bli av med mörkt underhår

  1. Hej! Jag har en fråga ang mitt hår. Jag har naturligt rött hår och gillar min färg. Grejen är den att jag sedan ett tag (nu till vintern specifikt) varit inte på en brunare röd färg.. Lite mörkare också. Jag vågar dessvärre inte färga eller tona och undrade därför om det fanns ett annat sätt att få den färgen? :)

    • Hej Hanna! Nej tyvärr så är att tona eller färga det enda alternativet. En en komponent toning är det säkraste kortet om du vill slita minimalt på håret och den kommer även att tvättas ur så småningom. Kolla in Wella color fresh eller Goldwell soft colorance. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.