Läsarfråga, bevara sin blonda nyans

Hej Sandra!
Jag blev så glad när jag såg att du svarade på frågor via mail.Jag är 63 år och har i mina yngre år varit rödblond. Denna färgen har efter hand blivit ljusare och ljusare. Jag ser fortfarande inte direkt grå ut. I alla fall inte enligt min frisör och mina barn (de brukar ju vara ärliga..). Jag vill så gärna kunna ha kvar lite guldig färg i håret utan att se rödhårig ut. Bara blond utan att det ser vitt eller grått ut.
Ett tag använde jag ett schampo från Isadora som hette Isadora Colour Boosting Shampoo – Honey Blonde någon gång i veckan. Detta preparat verkar inte finnas längre. Nu har jag John Frieda Sheer Blonde – Honey to Caramel – Shampo.Det har varat länge och jag vet inte om just detta finns längre.
Jag vill absolut inte färga håret. Jag vill inte ha några utväxter och tycker om att vara naturlig i håret även om jag ju inte vill bli grå..
Vad har du för råd till mig?
Vänliga hälsningar Anita

Hej Anita!

Jag tror att Color Fesh från Wella skulle passa ditt hår bra. Det är en schampo toning och sliter inte på håret och tvättas ur. Du kan använda den varje gång du tvättar håret eller så använder du den som en toning någon gång ibland och låter den sitta 20 min. Den ger en fin ton till håret som sedan tvättas ur efter några tvättar om du inte upprepar behandlingen. Lite som dom produkterna du använt.
Färgen 10/36 tror jag skulle passa ditt hår perfekt. Du kan köpa Color fresh hos frisörer som säljer Wella eller i hårshoppar. På nätet finns det också många som säljer Color Fresh tex Lyko.
Lycka till!

2 thoughts on “Läsarfråga, bevara sin blonda nyans

 1. Hejsan :D
  Jo jag har en fråga, jag har ljusbrunt färgat hår och tänkte bli blond snart. Men mitt hår har (sedan jag gick från svart till brunt hår förra året) blivit jätte torrt sedan dess, så jag har använt både extreme serien och även all soft från redken, det har ju funkat bra vill jag väl påstå, men det är fortfarande jätte torrt! Är det något speciellt jag kanske kan göra innan jag blonderar mig? För jag vill verkligen inte att det ska bli torrare. Sedan hur kan jag göra efteråt? Fortsätta med extreme serien eller vad mer? Sedan tänkte jag passa på att fråga, jag hörde att om man använder extreme serien så ska den helst inte användas under en längre period för håret blir stelt och strävt av proteinerna, är det sant? :O Och att man helst inte ska ha extreme inpackningen i håret längre än vad det står på förpackningen? För jag brukar ha mina inpackningar i flera timmar helst under en duschmössa kan jag fortsätta med detta fast med extreme inpackningen?

  Oj nu blev det många frågor, men verkligen en suverän blogg, läser den varje dag o man lär sig alltid något nytt!

  hälsningar Linnea

  • Extreme serien bygger framför allt upp håret och är det torrt tycker jag du ska prova en inpackning i Smoth down serien. Den heter Butter treat och är fantastisk. När det gäller schampo och balsam tycker jag du ska använda all soft serien som ger väldigt mycket fukt. Känner du att ditt hår känns svagt eller att det går av lätt är Extreme serien bra men om det mest är torrt tycker jag du ska testa All soft och Smooth down.

   Ja extreme serien består av proteiner som ska bygga upp håret och är inte håret skadat kan det istället kännas stelt sen kan det kännas stävt också i början när man använder den serien. Men den är alltså för hår som håller på att gå av och är nedbrutet och reparera framför allt.

   Man kan absolut ha inpackningar länge i och detsamma gäller inpackningen från Extreme. Men som sagt satsa på Smooth down butter treat istället.

   Hoppas jag lyckades svara på dina frågor nu! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.