Läsarfråga, lämna kvar balsam i topparna

1f2819dcb0dc7ff14e21f9162efe8ad5

Bild härifrån.

Hej Sandra,  jag har en fråga som jag undrat över! Jag har hört lite olika det här med balsam. En frisör sa till mig att jag inte behöver skölja ur balsamet så noga utan att det kan vara kvar lite i håret. Nu har jag testat det men jag tycker inte alls att det blir bra. Det blir fett och stripigt. Hur menade hon egentligen? En del kompisar lämnar också kvar balsamet lite eller bara sköljer snabbt. Men varför blir det inte bra på mitt hår? Jag har tunna fina hårstrån om det säger dig något. 

Hej Marie!

Man kan lämna kvar lite balsam men det är inte på alla hår det funkar. Har man t ex locktigt och torrt kan det fungera att lämna lite balsam eller inpackning kvar i topparna men ett tunt rakt hår ser oftast bara tungt och fett ut. Jag tycker du ska satsa på en leave in produkt istället som går in och ger lite extra fukt och vård utan att tynga.  Prova t ex Sachajuan Leave in Conditioner.

Lycka till!

 

3 thoughts on “Läsarfråga, lämna kvar balsam i topparna

  1. Jag har funderat (för flera år sedan) om jag skulle pröva det också, men så har man ju hört att produkter kan tränga sig in i håret och förstöra lagren som gör upp hårstrået, om du förstår vad jag menar. Balsam är ju inte lika starkt som schampo, men kan inte balsam förstöra topparna om man inte sköljer ut det? Med tanke på alla sulfater som det hela tiden skrivs om. :o

    • Hej Elina! Nej det kan det inte göra, ett balsam torkar ju till sist också så då verkar det inte mer. Sulfater finns i schampo för att rengöra det är det som gör att det löddrar t ex men kan torka ut håret så det finns mycket mildare tensider man kan använda istället. Jag har aldrig hört talas om att balsam kan innehålla sulfatet, ett balsam ger ju bara vård det rengör ju inte! Så att ett balsam skulle förstör ett hår om det lämnade kvar i tror jag inte på :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.