Isande blond

d9c9c6bf3ff4f79abc97eb8270fe2e35

Älskar den här kalla ljusblonda färgen, en naturlig balayage mot botten och den hade varit en fullpott! Det kan vara svårt att behålla den kalla färgen på så här ljust hår och det har en tendens att gå åt gult efter ett tag men det brukar gå att fixa själv hemma och här är några  tips som verkligen funkar:

1. Djuprengörandeschampo, ett blont hår kan dels dra åt sig missfärgningar från vatten t ex om ni har egen brunn. Det kan också gulna av styling produkter framförallt vissa produkter som Morroccanoil Treatment och OroFluido hair oil som man kan se är väldigt gula i färgen. Men även andra produkter som vax och vissa inpackningar kan ge en gulhet på ljusa hår. Ett djuprengörandeschampo rengör verkligen på djupet och tar bort dessa beläggningar. Mitt favorit schampo är Kevin Murphys Maxi Wash. 

2. Efter att man rengjort håret på djupet gäller det att återföra kalla pigment för att det ska hålla sig i den kalla blonda ton man önskar. Det finns dunderkurer att köra som är mer som toningar t ex Wella Color Fresh i färgen 0/6 eller Goldwells Soft Colorance i färgen 10V.  Antingen använder man de lite snabbt i duschen för en snabb uppfräschning eller så låter man de sitta upptill 20 min som en toning. Risken finns alltid att de kan slå över och blir grå/lila så håll uppsikt första gången och testa på en slinga först innan ni lägger i hela håret. Ett schampo med silver i och även en inpackninng eller balsam är bra komplement och det kan man använda vid varje schamponering. Jag gillar Maria Nilas Palett eller Davines silver schampo och conditioner. 

3. Skydda håret mot solen! Solen bleker håret och visst är det fint med solblekt hår men det blir lätt gult av solen. Satsa alltså på att färga det istället och skydda det så mycket som möjligt från solen i vår och sommar. Det finns produkter som skyddar mot solen t ex Redkens Color Extend Sun Take Cover , en sjal eller hatt är också bra som skydd.

 

 

 

 

8 thoughts on “Isande blond

 1. Hej!

  I Juni -14 tonade jag mitt hår mörkare hos frisör. Innan var jag blond, och tonade då till mörkblont. Efter det har jag tonat håret med wella color touch 5/3 2 gånger (hemma), senaste gången i början av februari (bara utväxten).
  Mitt hår är nu väldigt urtvättat, även om färgen forrfarande ser helt okej ut. Det är ljust varmt brunt. Min utväxt är råttfärgad och kanske något steg ljusare än resten, men eftersom jag bara använt toning så är det ändå inte någon markerad kant. Håret är alltså inte lika mörkt som en 5a längre.
  Min fråga är om det finns någon produkt som kan ljusa upp mitt hår lite, så att utväxten istället blir ett steg mörkare än resten. Målet är att jag ska låta håret vila, genom att inte behöva tona håret alls helst. (Dels för att vila håret, dels för att spara pengar) Att utväxten ska kunna komma utan att det gör så mycket, typ som en svag ombre. Vill gärna prova hemma först eftersom jag är student och gärna sparar på pengarna.

  • Hej Sara! Nej jag kan tyvärr inte råda dig till något som kan ljusa upp det hemma. Det är så lätt att det blir fläckigt eller ojämnt och att det kommer på din naturliga utväxt. Dessutom behövs det göras en nyansering för att få en fin övergång. Mitt råd är att gå till en frisör och färga det riktigt naturligt precis som du skriver då slipper du ju färga det igen på väldigt länge och sparar pengar i längden.

   Lycka till!

 2. Hej! Du skrev för några dagar sen att lämna kvar balsam i håret inte har någon vårdande effekt. Hur kommer det sig? När slutar det att vårda? Anledningen till att jag frågar är för att jag själv gjort så, använder balsammetoden och har svårt att hitta godkända stylingprodukter. Jag brukar även ha i inpackning i torrt hår och sova med innan jag tvättar håret dagen efter, är det helt i onödan? Tack för en bra blogg!

  • Balsam används för att sluta hårstråt framförallt medan en inpackning går in djupare i håret vilket även vissa leave in produkter gör. Balsam blir mer bara som en fet hinna på håret vilket inte känns fräscht utan kladdigt, då är det bättre att skölja direkt och istället ha i en leave in. Har man lockigt hår tycker en del att det ger en bra stylingeffekt av att lämna kvar balsamet men det vårdar inte mer en om man sköljer direkt. Eftersom inpackningen går in djupare i håret är det bra att låta den sitta längre men det slutar även den verka efter ett tag den kan inte tränga in lika bra i torrt hår så ha den helst i blött hår men visst kan du sova med den om det känns bekvämt. Hoppas det gav svar på dina frågor och tack :)

 3. Så fint!!
  Går det att fixa ngt pt det här håller i en ”sittning”, från hemmablonderat lite halvgult med utväxt? :)
  Hur bokar man tid och vad kan det tänkas gå på?

 4. Hej Sandra, vilken bra sida, tack!, Några frågor, jag har en längre page, och använder Wella Color Fresh i färgen 0/6 för att få en silvrig känsla och få bort lite av det gula, vilket är svårt…men jag har haft i det i torrt hår nu, men undrar om det blir bättre att ha i det i fuktigt hår? Sen, efteråt har jag i ett silver balsam, ska man låta det sitta i ett tag, vet du? eller bara skölja ur direkt? Går det att blanda i ett silverschampo i Wella Color Fresh i färgen 0/6 för att få en silvrigare ton? antingen blanda direkt tillsammans i en skål, eller ha i silverschampo i slutet av toningen direkt på håret, vad tror du? Tack för din tid, ha en fin helg, hälsningar C

  • Hej! Tack vad kul att du hittat hit :)

   0/6 ger en silver känsla på vitt eller riktigt ljust blont hår så är ditt hår lite mörkare gult så kan det vara så att den inte hjälper så mycket. Då behöver du bleka det ljusare först. Color Fresh ska du alltid ha i schamponerat handukstorkat hår, du kan ha den uppemot 20 min. Att blanda med silverschampo ger inte bättre effekt. Om du vill ha maximal effekt kan du prova att tvätta med silverschampo, låta silver schampot verka en stund, skölj, handdukstorka och lägga i color fresh,skölj igen, handdukstorka och lägg i silverbalsamet låt sitt 5-20 min.

   En lång process men det borde ge resultat! Annars kan det vara så att du har för mycket gula pigment och då får du inte någon silver ton utan måste bleka bort det gula först.

   Lycka till :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.