14 thoughts on “Inspiration, julmakeupen

 1. Hejsan!

  Lite frågor som jag hoppas att du kan svara på.

  I januari 2013 gick jag till en frisör och bad henne göra ombré
  1.(http://inspireme.fullahsugah.gr/wp-content/uploads/2013/06/tumblr_mgmi2nubLN1s3t3o6o1_500.png)
  2.(http://amelie.myshowroom.se/files/2012/09/ombre.jpg)
  och det såg ut som på dem vänstra bilderna. I slutet av juni bad jag henne att färga över topparna i en lila/röd färg men färgen börjades dock tvättas ur efter någon vecka. Sen den (15-20?) juli så gjorde hon ombré igen och några dagar senare så åkte jag ner till Kroatiens kust (jag var där hela sommaren och jag kan även tillägga att jag har gjort ombrén och det lila/röda hos farmors frisör i Kroatien) och mitt hår blektes och blev lite slitet i topparna av solen och saltvattnet, så som det alltid brukar vara när man tillbringar sommaren vid kusten. Så efter att jag tillbringade två veckor vid kusten åkte jag till frisören och förnyade ombrén och någon vecka senare började mina toppar kännas som gummi (jag tror att det var som gummi för det kändes överdrivet lent och när jag ville kamma håret så gick topparna av och när håret hade torkat så var det svårt att kamma topparna men med överhåret var det absolut inga problem). Så jag klippte bort allt gummi hår så jag hade inte kvar någon ombré bara några enstaka slingor och mitt hår gick lite över nyckelbenen. Sen la jag i en toning från H&M för att ta bort dem enstaka ljusa slingorna. Efter att jag hade klippt mig så försvann gummihåret och håret var som innan, lent och fint.

  1. Men nu till min fråga. Det har gått 2 månader och ungefär en vecka sen jag klippte bort ombrén och kanske 1 och en halv månad sedan toningen men nu när jag åker tillbaka till Kroatien så vill jag göra ombrén igen men kommer det att gå nu utan att det blir som gummi för som sagt det blev bara gummi i topparna och inte i någon annan del av håret?

  2. När jag tvättar mitt hår och när det är blött så är det lent, ska det vara så eller inte? Jag har även testat en grej, när det är blött och man drar lite hårdare i topparna så brukar det gå av eller töjas ut. Brukar det vara så hos alla?

  3. Jag tänkte på en sak till, den delen som var tuggummi alltså topparna det kan väl inte smittas i överhåret, eller?

  4. Har ni några tester som man kan utföra hemma för att se om håret är skadat?

  Ett lång inlägg men jag hoppas att du kan svara på frågorna! Ha det bra, mvh Catherine!

  • Hej!

   Ja det låter som att ditt hår blev väldigt skadat både av färgningarna och av sol/saltvatten. Om det kommer bli så förstört igen är svårt att svara på, det beror helt på vad frisören använt för preparat. Jag tror att hon använt lite för starka blekningar på dig och att det är därför håret blev som det blev. Du kanske kan berätta hur håret blev förra gången och be om en svagare färgning. Håret töjs lite när det är blött med det ska inte gå av om du drar i flera hårstrån samtidigt då är det fortfarande skadat. Nej det kan inte ha smittas men förmodligen har du inte klippt bort allt som varit skadat. Det kanske är en bra idé att gå till en frisör i Sverige innan du åker som kan titta på topparna och klippa bort det som är slitet? Det känns när det är blött om det är skadat eller inte men det kan vara svårt att göra själv så gå gärna till en frisör! Jag kan erbjuda dig kostnadsfri rådgivning om du har möjlighet att komma till mig!

   Stort lycka till!

   • Tänkte på en grej till. Jag har mellanbrunt hår, kan jag be frisören att färga topparna ljusare eller måste man verkligen bleka det? Vad menade du med ett svagare färgning?
    En till fråga, eftersom att jag inte har blekt eller överhuvudtaget rört överhåret, så det har väl inte på något sätt smittats av eller förstörts, eller? Så det är då friskt? :)
    Många frågor, hehe. Ha det bra och tack så mycket på förhand. :)

    • Hej! Ja det går att färga topparna, det finns väldigt olika sorters blekningar också och det behöver inte slita på håret. Jag menade att frisören förmodligen använt för stark väteperoxid när hon blekt dina toppar och att de gått av av det. Ja överhåret hborde vara friskt sen kan det vara lite solblekt och det kan också göra att det är lite slitet. Hoppas det gav svar på dina frågor nu :)

 2. Hej :) såg föregående kommentar och undrar hur man ska se om håret är skadat när det är blött? Hur ska det bete sig/hur ska det kännas? Mjukt/lent? Ha en bra dag! :)

  • Ett förstört hår känns lent och som gummi nästan när det är blött. Sen går det väldigt lätt av om man drar i det lite. Alltså inte mycket utan det kan räcka med att man kammar. Det är lite svårt att förklara, det bästa är att fråga en frisör om råd! Tack detsamma :)

 3. Tänkte på en grej till. Jag har mellanbrunt hår, kan jag be frisören att färga topparna ljusare eller måste man verkligen bleka det? Vad menade du med ett svagare färgning?
  En till fråga, eftersom att jag inte har blekt eller överhuvudtaget rört överhåret, så det har väl inte på något sätt smittats av eller förstörts, eller? Så det är då friskt? :)
  Många frågor, hehe. Ha det bra och tack så mycket på förhand. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.