Läsarfråga, Inpackning eller balsam

 

Hej! 

Kul med en blogg där man kan ställa frågor :-)

Jag undrar om man kan använda inpackning varje gång man tvättar håret istället för balsam? Är det bra för håret? eller är det onödigt att slösa på inpackningen? Jag har väldigt torrt och ganska slitet hår och tycker inpackningen är bättre en balsam, jag brukar ha den i ca 15 min. Ska jag ändå avsluta med balsam eller räcker det med inpackning? 

Slutligen har du några bra tips på inpackningar för slitet och torrt hår? 

/Karin

Hej Karin!

Ja man kan använda inpackning varje gång man tvättar håret, har du slitet och torrt hår är det ju jättebra att du använder inpackning så ofta. Känner du att du har tid och ork så är det bara att köra på. De flesta inpackningar har även funktionen att det sluter hårstråt precis som balsam så du behöver inte alltid avsluta med balsam utan inpackning räcker.

Här nedan kommer två tips på riktigt bra inpackningar, hoppas det gav svar på din fråga!

alb-1141_1z

Nounou Hair Mask, intensivtvårdande inpackning för torrt och slitet hår,  289 kr här

10451604-1398943235-900541

Redken All Soft Heavy Cream, ger otroligt mycket fukt och lämnar håret silkeslent. 410 kr här. 

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar 

11 thoughts on “Läsarfråga, Inpackning eller balsam

 1. Ett tips till den som ställde frågan: jag brukar ta lite balsam för att få bort alla lösa hårstrån innan jag använder hårmasken. Tänker att det är de hårstrån som sitter kvar som behöver vården. ;)

  • Tvättar du bort balsamet då innan med schampo? Balsam stänger ju håret så då gör ju inte inpackningen så stor skillnad om det är balsam innan :)

   • … Nej. Det visste jag inte. :B Jag brukar köra schampo, balsam och sist inpackning. Och jag tror att det hjälper, mitt hår har inte blivit så slitet lika snabbt, men jag kanske borde ändra min duschrutin om det är som du säger. :P

 2. Hej.
  Läste precis att det inte alltid behövs balsam efter inpackning. Undviker därför inpackning. Vet du om det behövs efter lanza healing oil inpackning?
  Hur får man snabbast bort mörk hårfärg går inte att bleka eller slinga tyvärr

  • Hej Camilla! Nej jag tycker inte du behöver använda balsam efter den inpackningen :). Det snabbaste och i princip enda sättet är att använda blekning, man använder väldigt svag blekning utblandat med vatten så det ändå blir skonsamt, man kan även använda Olaplex i för att minska skadan på håret. Den behandlingen gör man bara på salong så rådfråga en duktig frisör. Lycka till!

 3. Oj kom på en fråga till nu. C vitamin och schampo har jag sett att folk blandar för att ljusa upp håret. Skadar det

  • C vitamin är ju ganska surt så det torkar ut håret men skadar gör det inte direkt vad jag vet, men tyvärr tror jag inte det blir så stor skillnad ;)

 4. Tack så mycket för alla tips. Det är ett ganska mörkbrunt hår som är lite skadat av plattång. Topparna är nyklippta och fina. Skulle du vilja maila mig hur du menar med blekning med extra vatten i. Vi har testat bleka en gång och då ”kokte” det

  • Oj om det kokade blev det någon kemisk reaktion förmodligen har du någon metall i vattnet. Mitt tips är att du gör det hos en frisör absolut inte hemma :)

 5. hej! Jag har en hel del volym i mitt hår, men jag skulle så gärna vilja få sån där volym som molly rustas har, och jag undrar om du vet någon produkt som jag skulle kunna testa? Det jag mest är ute efter är att kunna slänga luggen åt vilket håll som helst och att den ska stanna där liksom. Svårt att beskriva, men jag bifogar ett tydligt exempel. ( https://www.google.se/search?q=molly+rustas+h%C3%A5r&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYl7S_lY_MAhUDEywKHdtcBtwQ_AUIBigB#imgrc=uPQg12Tc5ewYEM%3A )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.