Läsarfråga: Fet hårbotten

1028_default_l_z

Hej och tack för en bra blogg.

Men nu till min fråga..
Har väldigt svårt att hitta ett schampo till mitt hår som passar just mig. Har tunt och fint hår, ingen volym och fet hårbotten.
Har på senaste tiden försökt att vänja mitt hår till att inte tvätta det så ofta då mitt hår blir fett jätte snabbt. Det är mest i hårbotten.Vet inte riktigt vilket schampo som jag ska ha. Gick till frisören och hon sa att hon tyckte att jag skulle testa Pure Resource från Loreal. Men det enda jag upplevde med detta schampo var en torr och kliande hårbotten. Så jag köpte ett nytt från Lanza istället. Deras volym serie – Healing Volume. Använder då schampo och balsam. Det ska ju också vara lite mer renande för att håret ska få lite mer volym.. Är också sulfat fritt och innehåller solskydd. Men jag vet inte riktigt om jag gillar det heller. Dels känner jag inte att jag har fått mer volym heller. Möjligtvis lite.. Man kanske ska använda deras styling produkter också för att få själva volymen. 
Annars funderar jag på ett schampo som också är från Lanza – lanza daily clarifying shampoo. Som jag har läst ska vara bra mot fett hår. Men när jag använde det schampot från loreal började det att klia i hårbotten och det är väl nästan samma slags schampo. Använder också torrschampo mellan tvättarna.
Blev väldigt långt. Men det är vad jag funderar på.
Om jag ska ha ett schampo förr torr hårbotten, fett hår, ett volym schampo eller bara något vårdande?
Tack på förhand.

 

Hej!

Tack vad kul att du gillar min blogg :)

Jag tycker du ska testa Davines Rabalancing Shampoo, det är ett schampo som är till för att balansera hårbotten och torkar inte ut eller är starkt. Du ska prova det som en kur i 7 veckor sen kan du gå över till ett milt schampo som ger volym t ex Davines VOLU schampo .

Torrschampo är ju super bra för att ge volym, tänk bara på att de innehåller alkohol och torkar ut hårbotten, har du problem med hårbotten försök att ta ett uppehåll med volymprodukter ett tag så hårbotten få vila lite.
Lycka till!

Inlägget innehåller affiliatelänkar

 

 

4 thoughts on “Läsarfråga: Fet hårbotten

 1. Hej!

  Jag börjar bli lite orolig över om jag tappar för mycket hår. Hur mycket är normalt? Jag har långt, ofärgat hår och jag försöker ta hand om det så mycket jag kan. Jag använder inpackning och tvättar det var tredje dag. Då fönar jag håret lite men annars använder jag aldrig värmeverktyg.

  Jag tappar väldigt mycket hår just när jag tvättar det och även efter duschen när jag reder ut det med en kam. När håret är torrt tappar jag typ ingenting.

  Jag är rädd för att jag ska få tunt hår snart! Finns det någonting jag kan göra? Har jag brist på något kanske? I övrigt är håret i ganska bra skick. Hyffsat glansigt och inte så slitet.

  Tack på förhand!

  • Hej Linda! Ledsen för mitt sena svar!

   Det är normalt att tappa en heldel hår,man tappar ungefär 100 hårstrån om dagen och eftersom du har långt hår känns det ju som ganska mycket eftersom hårstråna är så långa. I vissa perioder är det vanligt att man tappar lite mer hår, håret befinner sig hela tiden i olika växtcyklar och ibland tappar man därför mer. Jag tycker inte du ska oroa dig! Om det fortsätter och du känner att du tappar extremt mycket hår kan det vara bra om du kollar upp så du inte har någon brist på något, det viktigaste för ett fint hår är att man äter varierat och får i sig alla ämnen kroppen behöver! Du kan även komplettera med hårtillskott t ex hårkontroll men det behövs oftast inte.

   Lycka till!

 2. Hej!
  Jag har samma problem, tunt hår utan någon volym som blir fett dagen efter det är tvättat. Jag har använt Davines rebalancing varvat med Pureology Hydrate (schampo + balsam). Tycker att håret blivit något bättre, men det blir fortfarande fett andra dagen. Nu är jag lite sugen på att testa Davines volu schampo istället. Har du något tips på balsam att kombinera med rebalancing och volu schampo?
  Jag använder också ”Uniq all in one” i fuktigt hår, både som värmeskydd men också för att det lättare ska kunna redas ut.
  Tack! /Jessie

  • Hej Jessie! Vad bra att det blivit lite bättre :). Är ditt hår lite torrt och slitet? Jag skulle nog rekommendera Nounou som är för torrt och behandlat hår eller Oi som passar alla hårtyper! Lycka till :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.