Fråga om hemma färg

Hej!

Jag har en fråga angående hemmafärgning. Mitt hår är naturligt ljusbrunt/råttfätgat, men nu är det mörkblont och färgat/blekt med folieslingor. Detta gjorde jag hos frisören och det kostade ca 2000 kronor, plus många hundra för att med jämna mellanrum få bort utväxten.

Nu behöver jag verkligen fräscha upp det igen pga utväxten som är ca 5 cm lång (svårt att avgöra då det är olika nyanser av mörkblont på slingorna och mina vanliga hårfärg är ganska lik), men vill inte betala så mycket pengar så tänkte lägga i en brun eller brunröd toning hemma istället. Kan ja göra det och få ett jämnt resultat trots min utväxt? Ska jag gå tillväga på något speciellt sätt och finns det i så fall något märke på toningen du rekommenderar? Är det intensivtoning som gäller? Du har svarat på andra färgfrågor med att det är bra att använda en färginpackning på tidigare blekt hår, stämmer det? Är det färg i den alltså, eller bevarar den bara den färg man tonat till?

Många frågor, men jag hoppas du har tid och lust att hjälpa mig! Helst skulle jag vilja fixa håret nu innan helgen eftersom jag ska på en stor 30-årsfest då, så har du möjlighet att hjälpa mig innan dess vore jag oerhört tacksam!

Med vänlig hälsning
Tove

Hej Tove!

Jag tror inte det är några problem att färga håret i en brunröd toning. Eftersom du har blekta slingor är det säkrare att välja en brunröd färg en bara brunt eftersom de blekta slingorna kan slå över i grönt/grått om man väljer en för kall brun färg.
Jag tycker du ska välja en intensivtoning. Dom jag rekommenderar är Wellas color touch eller Goldwell. I Wella tror jag färgerna 6/77 eller 7/47 skulle bli fint. I Goldwell rekommenderar jag färgerna 6RB eller 7BN. Dom här toningarna kan du bara köpa hos frisören eller i shoppar som säljer frisör produkter då kan du också få mer råd om vilken färg du ska välja.
En färginpackning färgar bara in redan färgat hår eller t ex solblekt hår. Har man sin naturliga färg händer det inte så mycket om man lägger i den. Skulle du lägga i den nu skulle bara dina slingor färgas alltså. Men sedan när du tonat håret är det jättebra om du köper en färginpackning också. Just för att färg fort tvättas ur på blekta slingor så kan du underhålla. Men den kommer alltså inte färga din utväxt.
Hoppas det gav svar på dina frågor och lycka till!
.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.