2 thoughts on “DIY, hårband av halsband

 1. Hej, Emma heter jag och är 18 år. Kom in här av ren slump då jag googlade runt på håravfall… Jag har nämligen tappat extremt mycket hår i ca 1,5-2 års tid nu och det tynger mig så himla mycket. Från att ha haft tjock glansigt hår så blir det allt tunnare för varje månad och glansen är puts veck.

  Har typiskt skandinaviskt hår, väldigt tunna hårstrån men många av de. Så de är ganska sköra.. Har den typiska skandinaviska färgen, lite mörkblont.

  Det är värst i duschen och efter precis, har försökt räkna på ett ungefär hur mycket jag kan tänkas tappa vid duschning, och det blir runt 50 st kanske.. Kan bara dra handen och får handen full av hårstrån. Vet att man inte ska borsta håret blött, men är ett måste för mig då det blir tovigt annars – men borstar väldigt försiktigt.

  Min äldre syster började också tappa väldigt mycket hår under gymnasietiden. Hon hade sjukt tjockt hår innan och nu har hon jättetunt (det kom aldrig tillbaks). Så rädd att samma ska hända mig :'(( Har ingen värme på håret sen 3 år tillbaks för att slita minimalt på det.

  Frisörer jag gått till säger också att jag tappar extremt mycket hår och att min hårbotten är väldigt torr, flagnar typ och har gjort länge. Dock kliar det inte. Sen 4 månader äter jag också silicea, kanske hjälpt lite, lite osäker tappar dock fortfarande väldigt mycket. Så undrar vad du tycker jag ska ta mig till? Vill ha mitt tjocka glansiga hår!! Är nästa steg vårdcentralen? Skulle vara så tacksam för svar, du får gärna maila ditt svar om du svarar!!! :)

  • Hej Emma! Vad tråkigt att höra att du tappar så mycket hår att du märker stor skillnad. Jag tror att det bästa är att du tar kontakt med en läkare, just för att kolla upp så att du inte lider av någon brist. Det är tyvärr inte mycket man kan påverka utifrån med produkter eller liknande utan det har ofta med stress eller någon brist i kroppen att göra. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.