Bleka med citron

Jättefint!
Jag har en fråga: jag försöker få bort det sista av en toning i mitt hår och vill få det ljusare. Fungerar det verkligen med citron?

Hej Erika! Nej det fungerar inte med citron! Citron är väldigt uttorkande och inte alls bra för håret! Det är både skonsammare och enklare att göra en snabb avfärgning hos frisören för att bli av med det sista av toningen.

Lycka till!

12 thoughts on “Bleka med citron

 1. Jag har kollat runt lite på nätet, och blir inte vettig på mitt dilemma här, riktigt. Så fann jag din blogg. Jag tänker – värt att fråga i alla fall. Så om du har tid/lust – ja, då svarar du väl. :) Jag är egentligen rödhårig, men började ganska så ung färga håret svart. Hade säkert svart hår i sex, sju år. Kände sedan att jag ville bli blond/ljushårig/rödhårig igen. Sagt och gjort – men, som många gör misstaget, så hastade jag lite. Nu är håret ganska slitet. Har dock varit och klippt mig, använde bra hårdprodukter och så vidare. Men trivs ändå inte riktigt.. Gör jag mer skada än nytta om jag går till lite mörkare hårfärg igen, ljusbrunt eller mörkbrunt? Kanske en dum fråga, för antagligen är det väl bäst att bara låta håret vara blont nu och låta håret vila?

  • Hej Malin!

   En mörkare ton är ingen fara att lägga, det räcker ju med en toning och då sliter det ingenting på håret. Däremot kan det vara svårt att få det helt jämnt och en fin färg om håret är väldigt slitet så det kan vara en god idé att låta det vila ett tag och bygga upp det med inpackningar och vårdande produkter. Prova t ex Redkens Extreme serie som är gjord för slitet hår för att stärka och reparera det. Kolla gärna in Wella color fresh som har skonsamma toningar som går bra att använda även på slitet hår, t ex 6/7 eller 8/0 är fina beroende på hur mörkt du vill ha håret. All färg tvättas ur fort på ett blekt, slitet hår så använd toningen en gång i veckan ungefär tills den fäst ordentligt för bästa resultat.

   Lycka till!

 2. Jag har kollat runt lite på nätet, och blir inte vettig på mitt dilemma här, riktigt. Så fann jag din blogg. Jag tänker – värt att fråga i alla fall. Så om du har tid/lust – ja, då svarar du väl. :) Jag är egentligen rödhårig, men började ganska så ung färga håret svart. Hade säkert svart hår i sex, sju år. Kände sedan att jag ville bli blond/ljushårig/rödhårig igen. Sagt och gjort – men, som många gör misstaget, så hastade jag lite. Nu är håret ganska slitet. Har dock varit och klippt mig, använde bra hårdprodukter och så vidare. Men trivs ändå inte riktigt.. Gör jag mer skada än nytta om jag går till lite mörkare hårfärg igen, ljusbrunt eller mörkbrunt? Kanske en dum fråga, för antagligen är det väl bäst att bara låta håret vara blont nu och låta håret vila?

 3. Hejsan!

  Jag har en ganska udda naturlig färg på mitt hår, det skiftar från mellanbrunt till nästan vitt. Jag skulle vilja tona det lite för att jämna ut färgen, någon varm, guldig och ganska ljus blond färg, då tonen på mitt hår är ganska varm och lite åt det guldiga hållet. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska använda (vill kunna göra det hemma). Jag har väldigt friskt hår och jag har inte färgat mitt hår innan, bara slingat det (för länge sedan).

  Jag skulle vara väldigt tacksam om du kunde ge något tips på någon bra toning som är mild och inte för pigmenterad.

  Tack på förhand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.