Avfärga blont hår

Hej, och tack för en bra blogg! Jo jag har en fråga, jag är naturligt blond (snarare råttfärgad) och har slingat håret ljusblont ett bra tag, men är trött på att få utväxt och tänkte att det kankse kunde vara en bra idé att göra en avfärgning och sen låta håret blekas utavsolen (vilket det brukar göra på somaren). Vad tror du? Tips?

/Angelica

Hej Angelica!

Gör du en avfärgning blir ju håret ännu ljusare och du kommer att få en ordentlig utväxt sen när det växer ut. Du skulle istället behöva färga det mörkare för att få samma färg som din utväxt. Sen kan du låta solen bleka lite naturliga slingor.
Lycka till!


10 thoughts on “Avfärga blont hår

 1. Måste jag använda hela all soft kitten för att få resultat eller räcker det med all soft heavy cream för att nå resultat, tänkte för dem är så dyra för en student. kram!!

 2. Är joico inpackningen bra och ger den resultat som många påstår? Och måste jag ist använda hela kittet eller går det med bara inpackningen?

 3. Hej jag har lite smått panik för tillfället. Jag har färgat mitt hår mörkbrunt många gånger (har ljubrunt/mörblondt naturligt). Färgade igår och det blev verkligen väldigt rött vilket jag inte ville. Vill inte färga igen (möjligtvis en toning). Undrar om det finns något schampo eller någon inpackning som funkar för att ta bort det röta.

  Behöver verkligen hjälp så svara vad du tycker låter bäst för mig om du svarar.

  Om du svarar i din blogg kan du väll säga till i min blogg (kommentera) så att jag inte skulle glömma bort att läsa och missar det!

  Tack på förhand!

  • Hej! Jag tycker du kan testa ett djuprengörande schampo och tvätta det några gånger. Då borde mycket av det röda försvinna och du kan lägga på en kall brun ton över. Det är bra att lite av färgen tvättas ur innan du lägger på ny eftersom det annars kan bli väldigt mörkt. Men är det okej för dig att det blir mörkt kan du lägga en kall brun nyans över direkt. Lycka till!

 4. Hej jag vill att ni Ska hjälpa mig jag hade svart hår jag använde color b 4 så det blev lite rött med svart så vad ska jag ta nu för jag vill bli blont är det nån som kan ge mig tips jätte tacksamma

  • Hej! För att kunna bli blond från svart/röd måste man först bleka/avfärga håret men det är absolut inget att rekommendera att göra själv. Det går heller inte att göra på en gång utan du får räkna med kanske tre frisör besök innan det är blont!

 5. Hej!

  Har panik då jag bestämde mig för att slinga blont och blev hemskt fult, ångrar mig verkligen och vill ha tillbaka min vanliga brun/gråa ton. Håret är för tillfället oranget ungefär, hur aka jag läsa detta?

  • Hej Stella! Jag tror det bästa är att du går till en frisör och får hjälp. Det är svårt att få det jämnt och en fin ton framförallt om du vill ha en kall. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.