Bästa hårprodukterna för hållbar uppsättning

Jag har fått några frågor om hur man bäst gör sin egna bal eller festuppsättning och tänkte dela med mig av mina bästa tips och vilka produkter som är bäst för att få en uppsättning att hålla.

Volympuder är ett måste när man vill göra hållbara uppsättningar speciellt om du har lite glidit glatt hår där tofsar och hårnålar har svårt att fästa annars. Det gör också att det blir så mycket mer volym, håret går att tupera och forma i princip hur som helst. Det första du gör är alltså att lägga i volympuder i framförallt botten men också på längderna om du t ex ska göra en fläta.

Min favorit är Osis Dust it och Davines Your Hair Assistant Volume Builder 

1277-300-0010_1

Efter volympudret är det dags att börja tupera det är ett måste för att hårnålar verkligen ska sitta kvar, men det är ingen galen toupering jag pratat om det räcker med lite lätt närmast botten. En borste är bästa verktyget och den här är verkligen den allra bästa, dyr men väldigt bra!

Lockar gör att håret är lättare att forma och gör att du får till de där lite lösa lediga uppsättningarna. Även om det inte är en lockig uppsättning du vill ha kan det vara bra att ändå forma till håret och framförallt topparna. Jag brukar använda mig av den här locktången som är väldigt prisvärd.

509-765-thickbox

Locktång från Cera Wand 25-38 mm, 399 kr här

Fäst upp med nålar eller snoddar, har du tjockt och långt hår kan en tofs eller flera tofsar vara en bra grund för att få en hållbar frisyr, nålar är såklart ett måste när man gör uppsättningar, jag gillar när de är lite längre och tänk på att matcha din hårfärg.

Bort med alla småhår och friss! Inget är ju så störande som småhår och friss när man försöker få till en slätfrisyr men det finns en produkt som gör underverk! Unites Spray Wax, det är en blandning av vax och spray och ger väldigt bra kontroll under tiden man jobbar. Jag älskar den! Tyvärr är den lite trixig att få tag i det är inte jättemånga som säljer den men den finns på några salongen (t ex vår).

Sen avslutningsvis när allt hår är uppsatt som du önskar då är det bra att avsluta med hårspray, använd inte för mycket bara och spraya i omgångar på ca 30 cm håll. Jag tycker det här sprayet från Daivnes är det bästa, det behöver inte vara super strong utan ett medium hold räcker gott och väl. Tänk på att en uppsättning inte ska se söndersprayad ut, det är inte hårspray som gör den hållbar utan grundarbetet innan, tupering och nålar.

1063_default_l

Davines Medium Hold Spray, 269 kr här. 

 

Kolla in kategorin tutorials så får ni tips på enkla frisyrer att göra själva. Hoppas det gav er lite tips inför att vårens och sommarens fester.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.